Türkiye'de şarap kültürü gelişme gösteriyor

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu'nda Sensus Şarap Butikleri kurucusu İlhan Olam şarap tanıtımı eğitimi düzenledi.Etkinlikte Türk şaraplarının daha kaliteli bir hale getirilmesi için butik üretim şeklinin geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

Türkiye'de şarap kültürü gelişme gösteriyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.12.2010 - 15:41

Eskişehir Meslek Yüksekokulu'ndaki etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Şarap kültürüne dair bilgiler veren İlhan Olam, öğrencilere Türkiye'de şarapçılığın gelişmesi için butik şarap üretimine geçilmesi gerektiğini anlattı. Butik şarap üretiminin senede 30 bin şişe üretimi geçmeyen ve üretim tesisi içinde olan bir şarapçılık olduğunu ifade eden Olam, az fakat kaliteli üretim yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Şarap içmenin bir kültür olduğunun altını çizen Olam, "Şarap ve mutfak birbirinden ayrılmayan ikililerdir, her ikisine de hakim olunması gerekir" dedi.
 
Şarabın dünyasında yer almak için şarabı sevmek gerektiği söyleyen Olam, şöyle devam etti:
"Sensus'ta butik şarapçılıktan başladık. Örneğin Alçıtepe Cabarnet Sauvignon Şiraz çok önemli bir şarap. Alçıtepe, Eceabat'ta bir köy ismi. Bu, Ahmet Kutman'ın Alçıtepe tesislerinde dört yıl boyunca ürettiği, ince elenip sık dokunan bir şarap. 7300 şişe üretildi. Yıllanma özelliği var. En iyi örnekleri Güney Afrika ve Avustralya'da yapılan CabernetŞiraz kupajının Türkiye'deki en iyi örneklerinden."

Türkiye'nin en iyi şaraplarını da bir rafta toplayan İlhan Olam, "Sarafin Cabarnet Sauvignon, bu üzümün Türkiye'deki en iyilerinden biri. Yıllandırılabilir. Bunun dışında örneğin Büyülübağ Cabernet Sauvignon Reserve, Sevilen Cabernet Sauvignon, Gülor'un Cot-n şarabı, Corvus Corpus 2006, Doluca'nın Signium'u, İdol'ün Consensus'u ve daha pek çok çeşit bulunuyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler