"Türkiye'nin altı ayını işgal etti"

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''İktidar demokratik açılımla Türkiye'nin altı aylık süresini işgal etti. Türkiye, büyük beklentiler içindeydi, ancak bir ilerleme olmadı'' dedi.

Yayınlanma: 09.01.2010 - 15:12
Abone Ol google-news

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen 4. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Partililere seslenen Kurtulmuş, 5. il kongresini Samsun'da muhalefet olarak değil, iktidar olarak yapacaklarını söyledi.

Saadet Partisi'nin seçimlere hazır olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:
''Türkiye'de sorunlar çözülmüyor, kavga ortamları oluşturuluyor. Bütün partiler birbiriyle polemik içindeler. Saadet Partisi olarak biz, Türkiye'nin meselelerini nasıl çözeceğimizi biliyoruz. İktidar, Türkiye'nin altı aylık süresini demokratik açılımla işgal etti. Türkiye, büyük beklentiler içindeydi, ancak bir ilerleme olmadı. Demokratik açılımın ne olduğunu bilen bir kişi bile yok. Bu süreci hükümet eline yüzüne bulaştırdı.

İktidar ve muhalefet ''kameraların önünde mi, yoksa arkasında mı görüşülür'' kavgasını yaparken Saadet Partisi olarak Cumhurbaşkanı'nın önüne somut projelerimizi koyduk. Biz iktidarda olsak bu işi nasıl çözeriz, onun reçetesini açıkladık. Saadet Partisi, bu meseleyi medeniyetimizden aldığı güçle çözecek. Biz bin küsur senedir, Kürtler ve Türkler, bu coğrafyanın bütün etnik yapılarıyla, bu coğrafyayı beraber Müslümanlaştırdık, kardeşliği beraber inşa ettik.''

Türkiye'de insanların icraat yapmaktan çok konuştuğunu savunan Kurtulmuş, ''İktidar ve muhalefet sürekli konuşuyor, milletin gözü önünde kavga ediyor. Türkiye'de kozmik oda, Ergenekon, darbe günlükleri, ıslak imza tartışmaları yaşanıyor. Türkiye konuşma yeri değil icraat yeridir. Böyle bir olay varsa arkasındaki gerçeği ortaya çıkartın. Milletin gözü önünde tartışmayın. Çözüm üretin'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler