Türkiye'nin ilk cam festivali başlıyor

Türkiye'nin ilk cam festivali olan Denizli Cam Festivali, uluslararası cam sanatçılarının katılımıyla başlayacak.

Yayınlanma: 03.05.2011 - 12:30
Abone Ol google-news

Denizli Belediyesinden alınan bilgiye göre, belediye ve Karma Tasarım Atölyesi iş birliğiyle düzenlenen Türkiye'nin ilk cam festivali ''Denizli Cam Festivali'', 6-8 Mayıs'ta yapılacak.

Festivale, uluslararası cam sanatçıları İsveçli Julie Anne Denton, İngiliz Sally Carver, Avustralyalı Christian Arnold, Doç. Dr. Mustafa Ağatekin ile Ahmet Özdeniz de katılacak.

Cam sanatçılarının ilk gün cam yapım teknikleriyle ilgili gösteriler yapacağı festivalde, izleyenlerin de dahil edileceği etkinliklerde, çocuklar için yüz boyama, cam şişe boyama aktiviteleri gerçekleştirilecek. İsveçli cam sanatçısı Julie Anne Denton ve Denizli Cam Genel Müdürü Mehmet Rabuş da konferans verecek.

Festivalin ikinci gününde ise sanatçıların çalışmalarının yanı sıra Anadolu Üniversitesinin farklı bir cam tekniği olan ''patte de verre'' uygulamasıyla çeşitli sanatçıların cama dekor yapma, tanıtım filmleri gösterimi ve ateş dansçılarının gösterileri sergilenecek.

Festivalin ikinci gününde, Avustralyalı cam sanatçısı Christian Arnold ve endüstri ürünleri tasarımcısı Oya Akman Şenocak'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans düzenlenecek.

Cam sanatçılarının gösteriler sunacağı, camı çubukla çekip ebru yapma ve cam dekor çalışmasının gerçekleştirileceği festivalin son gününde, Anadolu Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa Ağatekin ve Lucio Bubacco da verecekleri konferansla cam sanatını anlatacak.

Festivalin son gününde, etkinlik takvimi içerisinde üretilen parçalarla oluşturulacak cam heykelin açılışı yapılarak, izlenime sunulacak.

Denizli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel, festival ile camın Denizli sanayisine olan katkısını artırmak istediklerini söyledi.

Festivalin, Türk camcılarının sesini duyurmak için bir vesile olacağını ifade eden Karayel, ''Denizli sanayisinin güçlü kollarından biri olan cam sanatını daha güçlü hale getirmek istiyoruz. Bu festival, bizim camdaki gücümüzü uluslararası anlamda duyuracaktır'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler