'Türkiye'nin kimyasal silah korkusu'

Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzelerini, Suriye'nin kimyasal silahları kullanacağı korkusu nedeniyle talep ettiği öne sürüldü.

Yayınlanma: 03.12.2012 - 09:15
Abone Ol google-news

İngiliz Guardian gazetesi, Türk yetkililerinin demeçlerine dayandırdığı haberinde, "Yetkililer, Suriye hükümetinin muhalefetin ellerindeki bölgeleri hedef alan hava bombardımanlarının muhaliflerin ilerlemesini engelleyememesi halinde Beşar Esad rejiminin ayakta kalmak için umutsuzca bir çaba ile füzelere ve kimyasal silahlara başvurabileceği yönünde inandırıcı kanıtlarının olduğunu söylediler" diye yazdı.

Füzelerin özellikle kimyasal başlıkları olanlarının Suriye sınırındaki Türk toplumları için teşkil edeceği büyük tehdit nedeniyle Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzelerini istediğini kaydeden gazete, üst düzey bir Türk yetkilisinin "Suriyelilerin balistik füzeleri ve kimyasal başlıkları kullanacakları yönünde farklı kaynaklardan gelen istihbaratımız var" sözlerine de yer verdi.

Aynı yetkili, muhaliflere karşı kullandığı kara kuvvetleri ve tanklardan sonuç almayan Suriye rejiminin artık hava gücünü devreye soktuğunu belirterek, "Eğer sonuç vermese, füzeler kullanılacak, belki kimyasal başlıkları olanları da. Bu nedenle ki NATO'dan koruma istedik" diye konuştu.

Guardian, Türk diplomatlarının, bu hafta Almanya ve Holanda parlamentolarında ele alınacak olan Patriot talebinin onaylanmasını beklediklerini kaydettiği haberinde Türk yetkililerinin, Suriye krizinin çözümü konusunda Rusya'nın Şam'a verdiği desteği geri çekmesinin büyük önem taşıdığına inandıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler