"Türkiye'nin Suriye politikası çıkarlarımıza aykırı"

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Suriye bizim iç işimizdir" sözlerinin devletler hukuku içinde açıklanamayacağını belirtti.

Yayınlanma: 09.08.2011 - 12:42
Abone Ol google-news

İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Suriye’de yaşanan iç kargaşa ve Türkiye’nin tutumuna ilişkin dün Beyoğlu’nda İP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de son 8 yılda Bin 100’den fazla şehit verildiğini ve AKP’nin sesini çıkartmadığını belirten Gültekin,“Kendi ülkesine yönelik saldırılar karşısında sesi çıkmayan Tayyip Erdoğan, şimdi Suriye’de sivil halktan insanların öldüğünü söyleyerek ‘sabrımız tükeniyor’diyor. AKP hükümeti’nin Suriye’ye karşı uyguladığı politikanın, Türkiye’nin çıkarları ile bir ilgisi yoktur. Söz konusu olan Amerikan çıkarlarıdır. Amerika ve Avrupa ekonomik krizi atlatabilmek adına yeni enerji kaynaklarının olduğu bölgeleri işgal edecek. Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalıdır. Türkiye bu oyunun içine girmemelidir”dedi. ABD’nin gerçek hedefinin Türkiye olduğunu kaydeden Gültekin,özetle şunları kaydetti:

“Amerika’nın bölgemize yönelik planının esas hedefi, Irak’ın kuzeyindeki kukla devleti Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’na doğru genişletmektir. Suriye ile savaşacak olan Türkiye, İran, Arap Dünyası, Rusya ve Çin ile karşı karşıya gelecektir. Bütün dostları ile kavgalı hale gelen bir Türkiye, Amerika’nın bölme planlarına kaçınılmaz olarak teslim olacaktır. Bugün, Kürt sorunuyla, toplumsal çelişmeleriyle, kırılgan ekonomisiyle camdan bir ev gibi olan Türkiye, Suriye’nin içişlerine karışmamalıdır. Suriye’nin güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Onun için Suriye’ye düşmanlık, gerçekte Türkiye’ye düşmanlıktır. Tayyip Erdoğanlar aslında Türkiye’ye düşmanlık yapmaktadırlar”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon