Türkiye'nin tanıtımında yenilik arayışı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin tanıtımı için yeni bir çalışma başlattı. Tanıtım programı hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugüne kadar yapılan tanıtım çalışmalarının daha iyi olabileceğini söyleyerek özeleştiri yaptı. Yeni tanıtım çerçevesinde özellikle reklam görsellerinde değişikliğe gidilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'nin daha iyi tanıtılması amacıyla yeni bir tanıtım programı hazırladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtımı için kullanılan reklam görsellerini güzel ve etkileyici bulduğunu belirterek, ''Ama bazen Türkiye logosunun üzerini kapatırsanız, bu Akdeniz'in başka bir ülkesinde olabilir izlenimi veriyor. Bundan biraz kurtulmamız gerekiyor. Görseller, sadece Türkiye'ye özgü olmalı'' dedi.
Türkiye'nin sadece yazılı ve görsel basın ve bilbordlarda yer alan reklamlarla tanıtılmadığına dikkati çeken Günay, Suudi Arabistan'dan İspanya ve ABD'ye, değişik ülke ve platformlarda, el sanatlarından sinemaya, Türkiye'nin farklı alanlardaki zenginliklerini göstermeye çalıştıklarını anlattı.
Günay, 10 bin civarında turizm yazarı, sektör temsilcisi ve sanatçıyı da Türkiye'de ağırladıklarını, bunların ülkelerine döndüklerinde Türkiye hakkında yazı yazdıklarını dile getirdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, tanıtımla ilgili özeleştiri de yaparak, ''Yaptığımız tanıtım daha mükemmel olamaz mıydı? Kuşkusuz olurdu. Ama yine de bu yıl dünyada yaşanan akaryakıt fiyatlarının yükselişine, ulaşımı ciddi biçimde etkilemesine, dünyadaki ekonomik krize, bölgemizde yaşanan güvenlik sorunlarına rağmen turist sayısında geçen yılın ortalama olarak yüzde 15 üzerinde seyrediyoruz'' dedi.
Reklam görsellerinde değişikliğe gidilecek
1 Ocaktan itibaren yeni reklam kampanyasına başlamayı amaçladıklarını söyleyen Günay,
Reklam görselleriyle ilgili ''yeni arayış içinde'' olduklarını söyledi.
Günay, ''Bizim görsellerimiz güzel ve etkileyici ama bazen Türkiye logosunun üzerini kapatırsanız, bu Akdeniz'in başka bir ülkesinde olabilir izlenimi veriyor. Bundan biraz kurtulmamız gerekiyor. Deniz kıyısı olarak, Ölüdeniz-Fethiye görselinde Türkiye olduğu anlaşılıyor ama başka görsellerde de bu olmalı. Görseller, sadece Türkiye'ye özgü olmalı. Nemrut da olmalı orada, Kapadokya da çok fazla görülmeli, Efes Selsus Kitaplığı, Süleymaniye, Selimiye, Sultanahmet, Ayasofya, Sümela da çok fazla görülmeli... Altında logoyu kapattığımız zaman 'Bu Türkiye, bu ancak Türkiye'de var' dedirtecek daha özenli görsel seçimine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum'' dedi.
Hedef Uzakdoğu
Günay, reklam yapılan ülke sayısını 83'ten yukarı çıkarmayı planladıklarını, gelecek yıl dünya turizminde yükselen değer olarak kabul edilen Uzak Doğu'ya yönelik tanıtımlara ağırlık vermeyi istediklerini söyledi.
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 6 asker şehit olmuştu