Türkiye'ye bir ağır eleştiri daha

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, "Türkiye, İsrail, Katar ve Suudi Arabistan otoriteleri arasında Suriye'ye karşı agresif ve yakın bir ittifakın bulunduğunu" öne sürdü.

Yayınlanma: 10.04.2014 - 10:30
Abone Ol google-news

Suriye rejimi, Türkiye'ye yönelik ağır eleştirileri sürdürüyor. Suriye'nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, "Türkiye, İsrail, Katar ve Suudi Arabistan otoriteleri arasında Suriye'ye karşı agresif ve yakın bir ittifakın bulunduğunu" iddia etti.

El Caferi, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay'ın Suriye hükümetinin insan haklarını ihlal ettiğine ilişkin suçlamalarını eleştirdi. Pillay'ın Suriye'deki krizin üstüne 3 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen şu ana dek Suriye'ye hiçbir ziyarette bulunmadığını, Suriye hükümetinin belgelerle kendisine takdim ettiği tüm bilgileri hiçe saydığını söyledi.

Suriyeli Sana Haber Ajansına göre, "Türkiye, İsrail, Katar, Suudi Arabistan ve daha başka devletlerdeki rejimlerin bu terör çetelerine askeri ve lojistik desteğin kanıtlanarak dünya kamuoyunun gözü önünde yapıldığını" öne süren Caferi, Pillay'ın bu "desteğe" de hiçbir şekilde değinmediğini de söyledi.

El Caferi, "Türkiye toprakları üzerinden Lazkiye kırsalına tekfirci teröristlerin geçirilmesiyle yapılan askeri tırmandırmalara" işaret ederek, Türk hükümetini, "aleni bir şekilde Nusra Cephesi ve diğer tekfirci terör çetelerini desteklemek"le suçlarken Nusra Cephesinin Güvenlik Konseyinin belirlediği terör örgütleri listesinde yer aldığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler