"Türkiye'yi ciddiye aldık ama çalışmalar sürecek"

Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, yer altı kaynaklarının tespitine yönelik olarak ekim ayında başlanacağı açıklanan çalışmalarla ilgili Türkiye'nin tepkilerini ciddiye aldıklarını ancak çalışmaların sürdürülmesine ilişkin planda bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Yayınlanma: 14.08.2011 - 14:25
Abone Ol google-news

Markulli, Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesindeki demecinde, bu konuda Türkiye'nin tepkilerini dile getiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, ''Türkler söylediklerini yapıyor. Konuyu son derece ciddiye aldık. Bunun tabii ki uzantıları da var. Ya da Türkiye'nin AB perspektifi ile ilgili uzantıları da olacaktır'' dedi.
Türkiye'nin bu konudaki tepkilerine rağmen Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'de doğal gaz aramalarıyla ilgili ''uluslararası hukuka uygun olarak planladığı tüm çalışmalarının sürdürüleceğini'' ifade eden Markulli, ''Bunun bir egemenlik hakkı uygulaması olduğu'' iddiasını tekrarladı.

Markulli, Rum yönetiminin bu konuda BM ve AB nezdinde bilgilendirme kampanyası başlattığını ve bu konuyu eylül başlarında Polonya'da gerçekleştirilecek AB Dışişleri Bakanları Konseyi'nde dile getirerek, Avrupalı ortaklarından fiili dayanışma içerisinde olmalarını isteyeceğini belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler