"Türkiye'yi, müstemleke hale getirme misyonu"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, insansız hava aracı (Heron) ile Keşif Podu projelerine ve Suriye sınırındaki mayın arazilerin temizlenmesine yönelik tartışmaları değerlendirdi. Kart, ''hükümetin, Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve siyasi anlamda müstemleke bir ülke haline getirme misyonu üstlendiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 09:44
Abone Ol google-news

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, gündeme ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

İnsansız hava aracı Heron ile Keşif Podu projelerine yönelik ihale ve sözleşme süreçleri hakkında bilgi veren Kart, her iki projede, İsrail'in finanse ettiği firmaların yer aldığını belirtti.

Bu projelerde ortaya çıkan tablonun, Türkiye'nin ulusal güvenlik ve savunma çıkarlarıyla bağdaşmadığını iddia eden Kart, ''Terörle mücadelenin hayati önem kazandığı bir süreçte gerekli güvenlik ve istihbarat önlemlerini alamayan, bu konudaki ihale ve sözleşme süreçlerini bihakkın takip edemeyen bir Hükümet ve Milli Savunma Bakanlığı kimliğiyle karşı karşıyayız'' diye konuştu.

Kart, ''sözleşme ihlallerinin gereğini yapmayan, ancak ödeme taahhütlerini de aksatmayan hükümetin, yönetim aczi ve yetersizliği nedeniyle, Türkiye'yi ulusal güvenlik ve savunma konularında İsrail'e bağımlı hale getirdiğini'' savundu.

Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik tartışmalarda iktidarın kimlere ve hangi siyasi amaçlara hizmet ettiğinin ortaya çıktığını ileri süren Kart, ''bu süreçte Tarım ve Köyişleri Bakanı'nın düzenleme Mecliste görüşülürken açıklama yapmamasını, Türkiye'nin stratejik arazisine yönelik tarım politikası ve projesinin olmamasını'' eleştirdi.

Kart, ''Hükümetin, karambol şartları içinde mayınlı arazileri pazarlamaya çalıştığını'' iddia ederek, ''Bu tesadüfi bir tablo değildir. AKP'nin üstlendiği misyonun sonucu olarak ortaya çıkan bir tablodur. Bu misyon, Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve siyasi anlamda müstemleke bir ülke haline getirme misyonunu üstlenmiş olan bir hükümet kimliğidir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler