'Türkler ile Araplar et ile tırnak gibidir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkler ile Araplar bir elin parmakları, et ile tırnak gibidir. Bu topraklarda bizim mazimiz bir. Biliniz ki istikbalimiz de bir" dedi.

Yayınlanma: 04.04.2010 - 21:03
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arapça yayın yapacak TRT El Türkiye kanalının açılışı amacıyla Dolmabahçe Sarayı'ndaki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlenen törende, davetlileri Arapça ve Türkçe selamlayarak, konuşmasına başladı. Erdoğan, Türkiye ile Araplar arasında yeni bir gönül köprüsü oluşturacak TRT El Türkiye kanalının, Türkiye'ye, tüm Arap dünyasına, tüm izleyicilere hayırlı olmasını temenni ettiğini ifade ederek, kanalın kuruluşunda emeği geçenleri, tüm çalışanları tebrik ettiğini söyledi.

"Türkler ile Arapların bir elin parmakları gibidir" diyen Başbakan Erdoğan,şöyle konuştu: "Bu topraklarda bizim mazimiz bir. Biliniz ki, istikbalimiz de bir. Tarih boyunca Cibuti sevindiğinde, Abu Dabi sevindi, Sana, Muska, Doha, Rabat, Tunus, Rabat, Cezayir, Trablus sevindiğinde emin olunuz ki, İstanbul da sevinmiştir, Ankara da İzmir de Mardin de Konya da Kayseri de sevinmiştir. Kudüs hüzünlendiğinde, Beyrut hüzünlendiğinde Hartum, Kuveyt, Mogadişu, Manama ve Moroni hüzünlendiğinde inanın İstanbul, Şanlıurfa, Kayseri de hüzünlenmiştir. Ülkelerimiz arasına mayınlar döşenmiş olabilir. Aramıza görünmez setler, görünmez duvarlar çekilmiş olabilir. Biz bunların hepsini aşacak güce, aşacak iradeyi sahibiz. Kardeşleri birbirinden ayırmaya, kardeşlerin arasına nifak sokmaya, kardeşlerin arasına fesat tohumları ekmeye hiç kimsenin gücü yetmemiştir, bundan sonra da yetmeyecektir. Türkiye olarak yüzümüz Batı'ya dönük olsa da sırtımızı asla ve asla Doğu'ya dönük değildir."

'TRT El Türkiye bizim ortak dilimiz'

"Bizler, ülkelerimizde ya da bölgemizde bir tek muhtacın taleplerine eğilmek zorundayız. Eğiliyoruz ve eğilmeye devam edeceğiz" diyen Başbakan Erdoğan, "Sadece bölgemizde değil, dünyanın neresinde olursa olsun masum çocukların, masum insanların katledilmesine göz yummayız, yumamayız, feryatlarına kulak tıkayamayız. Nasıl Haiti için yüreklerimizi birleştirdiysek, nasıl Şili için dualarımızı yolladıysak, Gazze yanarken, medeniyetimizin göz bebeği Kudüs üzerinde kara bulutlar dolaşırken, buna tepkisiz kalamayız, bunu görmezden gelemeyiz, elimiz, kolumuz, dilimiz bağlı duramayız. TRT El Türkiye bizim ortak dilimiz, ortak ekranımız, ortak hissiyatımız olmak için yola çıkmıştır" diye konuştu.
 

'Ortak duygular paylaşıyoruz'

Farklı dilleri konuşuyor olmanın iletişim kurmaya engel olmadığının altını çizen Başbakan Erdoğan, "Sizler de 'Selamün aleyküm' diyorsunuz, bizler de 'Selamün aleyküm' diyoruz. Sizler de 'Merhaba' diyorsunuz, bizler de 'Merhaba' diyoruz. Sizler 'Sabahul hayr' diyorsunuz, bizler de aynı kelimeleri kullanarak 'Hayırlı sabahlar' diyoruz. Sizler de 'kalp' diyorsunuz, bizler de 'kalp' diyoruz. Daha nice ortak kelimeyi, ortak ezgileri, ortak yemekleri, ortak duyguları paylaşıyoruz" dedi.

"TRT El Türkiye kanalı bir Türk kanalı olmanın ötesinde, sizin, bizim, hepimizin ortak kanalıdır" diye konuşan Erdoğan, "Bizim gönüllerimiz arasında, yeni bir irtibat hattıdır, kalplerimizi birleştiren yeni bir kanaldır. Sizlere TRT El Türkiye ile sesleniyor olmaktan büyük bir heyecan ve memnuniyet duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. El Türkiye kanalının, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi derinleştirmesini diliyorum" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler