TÜSİAD'dan AKP'nin tecavüzcülere af getiren önergesiyle ilgili açıklama

AKP iktidarının gece yarısı önergesiyle getirdiği ‘cinsel istismar’ suçlularının mağdurla evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesi düzenlemesi ile ilgili bir açıklama da TÜSİAD'dan geldi.

Yayınlanma: 19.11.2016 - 15:12
Abone Ol google-news

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, cinsel istismar suçlarına af getiren önerge ile ilgili konuştu.

Symes, "Getirilme niyeti ne olursa olsun söz konusu düzenlemenin hukuken ve toplumsal yansıması açısından getireceği sakıncalar etraflıca tartışılmalıdır. Çocuğu koruyan anlayıştan asla taviz verilmemelidir" dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKFONED) İzmir'de düzenlediği 20'nci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, cinsel istismar suçlarına yönelik tartışma yaratan kanun düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Symes, TBMM'ye sunulan, 'cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini' içeren yasa teklifinin kamuoyunda haklı olarak çok güçlü tepki gördüğünü söyledi.

TÜSİAD olarak çocukların cinsel istismarı konusunu mazur gören anlayışın kesinlikle terk edilmesi gerektiğini açıkladıklarını dile getiren Symes, "Getirilme niyeti ne olursa olsun söz konusu düzenlemenin hukuken ve toplumsal yansıması açısından getireceği sakıncalar etraflıca tartışılmalıdır. Çocuğu koruyan anlayıştan asla taviz verilmemelidir. Erken evlilik, çocuk gelin gibi toplumsal yaraların sarılma biçimi bu olamaz. Çocuğun rızasıyla asla vicdanlara sığmayacak mazeretleri akıllara getirecek düzenlemeden kaçınılmalıdır. Kadın erkek eşitsizliğinin erken yaşlarda başladığını asla unutmayalım" dedi.

 Bu utanç sizin

AKP'nin skandal önergesine Ankara Baro'sundan tepki: Kimi korumak istiyorsunuz?

'Küçüğün rızası' deyip tecavüzcülere arka çıkan Bozdağ, FETÖ'yü böyle savunmuştu

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler