Twitter, İrlanda'da ofis açıyor

Facebook ve Google'dan sonra Twitter da İrlanda'nın başkenti Dublin'de uluslararası ofis açacağını duyurdu.

Yayınlanma: 26.09.2011 - 11:37
Abone Ol google-news

İrlanda Endüstriyel Kalkınma Kurumu (IDA), haberi twitter aracılığıyla duyururken, İrlanda Girişim, Çalışma ve Yenilik Bakanı Richard Bruton da devlet kanalı RTE'nin sabah programına katılarak konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Twitter'ın kararının İrlanda için büyük kazanım olduğunu belirten Bruton, bu gelişmenin, tüm zorluklara rağmen İrlanda ekonomisinin gücünün ve vergi sisteminin dünya çapındaki pek çok yenilikçi firma tarafından tanındığının göstergesi olduğunu söyledi.

Facebook ve Google'ın da Dublin'de uluslararası ofislerinin bulunduğunu hatırlatan Bruton, Dublin'de açılacak twitter ofisinin şirketin hızlı büyümesine katkıda bulunacağını kaydetti.

Twitter'ın Dublin'de açmayı planladığı ofisin, işsizliğin ciddi bir sorun olmayı sürdürdüğü İrlanda'da yeni iş imkanları yaratması da bekleniyor.

İrlanda hükümetinin büyük bir kararlılıkla korumaya çalıştığı düşük kurumlar vergisi oranının, ülkeyi uluslararası yatırımcılar için cazip kılan unsurların başında yer aldığı biliniyor.

Twitter'ın planları gerçekleşirse Dublin ofisi, şirketin Japonya ve İngiltere'dekilerden sonra üçüncü uluslararası ofisi olacak.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler