"Twitter Ne Alem"

27. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda sosyal ağlar konusu tartışıldı.

Yayınlanma: 24.09.2010 - 14:44
Abone Ol google-news

''Twitter Ne Alem'' başlıklı oturumda konuşan AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, internetin Türkiye'de ilk kullanılmaya başladığı zamanlardan beri takipçisi olduğunu belirterek, kişisel web sayfası, Facebook ve Twitter hesapları olduğunu bildirdi. Ekmen, partisinde 20'den fazla milletvekilinin de Twitter hesabının bulunduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sosyal ağlarda izlediğini ve ''O an otobüsten yazıyormuş gibi 'twit' attığını'' öne süren Ekmen, ''Bunu da yanında o an oturan kişi tarafından yapıldığını düşündüğünü'' ifade etti. Ekmen, katılımcılara siyasetçilerin sosyal ağları propaganda aracı olarak mı yoksa sıcak insani bir ilişki ortamı olarak mı kullanmaları gerektiğini sordu.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Ankara Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Nuran Yıldız, sosyal ağlarda Kılıçdaroğlu'na özellikle gençlerin çok ilgi gösterdiğini ve ''sahiciliğinin'' herkes tarafından kabul edildiğini söyledi. Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun sosyal ağları kendisinin kullandığını belirtti.

Reklam Yaratıcıları Derneği Başkanı İlyas Başsoy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Twitter'ı doğru anladığını ve insani ilişkiler için kullandığını, Kılıçdaroğlu'nun ise propaganda amacıyla kullandığını ifade etti. Sosyal ağların son derece etkili olduğunu vurgulayan Başsoy, ''Twitter 12 Eylül'den önce olsaydı askerler darbe yapamazdı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler