Üç çocuklu aile, parkta yaşıyor

Yaşadıkları tek göz odanın kirasını ödeyemeyince çıkmak zorunda kalan kanser hastası baba, eşi ve üç çocuk, parkta yaşam mücadelesi veriyor.

Yayınlanma: 07.10.2009 - 13:51
Abone Ol google-news

Zerdalilik Mahallesi'ndeki parkta kanserli eşi ve üç çocuğuyla yaşayan Sultan Vatanafeda, eşi Semih Vatanafeda'nın seyyar satıcılık yaparak geçimlerini sağladığını, ancak geçen yıl kansere yakalanarak çalışamaz duruma geldiğini söyledi.

Yaşadıkları tek göz odanın kirasını ödeyemeyince geçen ay buradan çıkmak zorunda kaldıklarını belirten Sultan Vatanafeda, kaymakamlığa başvurduklarını, kaymakamlığın, kendilerini bir kamyonetle Ankara'ya eşinin bir arkadaşının yanına gönderdiğini söyledi. Orada bir ay kaldıklarını, bu sırada eşinin yeşil kartla hastaneye gittiğini ve doktorların kanserin yayıldığını söylediğini ifade eden Vatanafeda, yanında kaldıkları kişinin onları tekrar Antalya'ya getirip parka bıraktığını belirtti.

Antalya'da akrabaları olmadığı için iki gündür parkta yaşamaya başladıklarını bildiren Sultan Vatanafeda, üç çocuğu ve eşinin hastalığı nedeniyle çalışamadığını, çevredeki vatandaşların getirdiği yiyeceklerle karınlarını doyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Parkta yere serdiği döşeğin üzerine 3 kızını yatıran Sultan Vatanafeda, üzerleri açılınca örtmek ve böceklerin zarar vermesini engellemek için kızlarının başında nöbet tuttuğunu ifade etti. Sultan Vatanafeda, en küçük kızı Balım'ın 3 yaşında, Şebnem'in 5 yaşında, Cansu'nun ise 12 yaşında olduğunu, İstiklal İlköğretim Okulunda okuyan Cansu'nun bu yıl henüz okula gidemediğini belirtti. Sultan Vatanafeda, ''Cansu'nun bu yıl 7. sınıfa gitmesi gerekiyor. Ancak devamsızlıklar nedeniyle şu an 5. sınıfta. Bu yıl daha hiç okula gidemedi. Zaten okulda arkadaşlarının arasında sıkılıyor, utanıyor'' dedi.

Mahalle muhtarının kendileriyle ilgilendiğini ve ilgililere haber verdiğini iddia eden Vatanafeda, tek dileğinin, çocuklarının başını sokabileceği bir yuva olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler