Uçağa binenlere telefon ve internet müjdesi
Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı, uçaklardaki internet ve telefon yasağının kaldırıldığını bildirildi.
Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), uçaklardaki internet ve telefon yasağının kaldırıldığını bildirildi. Almanya'nın Köln kentinde bulunan Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nın (EASA) internet sitesinden duyurulan açıklamada, yolcuların artık uçak seferleri sırasında cep telefonlarını ve tablet bilgisayarlarını kullanabileceğini kaydetti. Açıklamada, elektronik cihazların herhangi bir güvenlik riski oluşturmadıkları ancak yine de havayolu şirketlerinin kendi güvenlik araştırmalarını yapıp bu konuda kendi kurallarını uygulama hakları bulunduğu vurgulandı. Halihazırda Avrupa'daki uçuşlarda cep telefonları sadece "uçuş modu"nda açık tutulabilirken, bundan sonra buna gerek kalmayacak.
Alman Havayolu Lufthansa yetkilileri, müşterilerine ivedilikle uçaklarda kendi araçlarıyla telefon ve internet imkanı vermek istediklerini açıkladı. Türk Hava Yolları, Norvegian ve Air China, uçaklarda ücretsiz internet imkanı veriyor. Lufthansa ise bu hizmeti ücretli olarak sunuyor ancak birçok müşteri bağlantı kalitesini yetersiz buluyor. Uçaklarda telefonla konuşma konusunda yapılan anketlerin sonuçlarına göre ise yolcuların gürültü olacağı için bunu istemedikleri belirtiliyor. British Airways, Londra-Newyork seferlerinde business bölümünde sms ve internet imkanı sağlıyor ancak telefonla konuşmaya başka müşterilerin rahatsız olmaması için izin vermiyor.
Avrupa Birliği (AB) tarafından 2003'te kurulan EASA, Avrupa hava sahası içinde, hava ve havacılıkla ilgili her türlü hava aracı, uçuş, üretim, müdahale, etkinlik ve geçerli güvenlik mevzuatlarını takip ediyor, bunların uygulanmasını kontrol ediyor, uçuş ve yer güvenliğini sağlıyor.
Video Haberler
-
İGDAŞ’tan dikkat çeken 19 Mayıs videosu
-
'İktidar yolculuğumuzu başlatıyoruz'
-
Ankara'da korkutan yangın!
-
MHP'liler bir CHP'liye saldırdı!
-
1919 genç zeybek oynayıp Atatürk'ün siluetini oluşturdu
-
Düğünde ‘bahşiş’ dehşeti: 5 yaralı
-
'Son kayıp bulunana kadar vazgeçmeyeceğiz'
-
Bolu'da mayıs ayında kar yağdı
-
'Dolar şu anda 22 TL'den işlem görüyor'
-
Feci kaza: Otoyoldan geçince otomobil çarpan kişi öldü
En Çok Okunan Haberler
-
'Dolar şu anda 22 TL'den işlem görüyor'
-
En zehirli türlerinden bir tanesi: Sürü halinde görüldü
-
Davos’ta gündem gıda ve enerjide yaptırım olacak
-
Görevden alınan Özkan'dan ilk açıklama
-
Gökbakar, Tilki ve Sabancı da topa girdi
-
3 dakikalık 19 Mayıs kutlaması!
-
'Milletin Sesi' mitinginin akışı belli oldu
-
Muhalefete bir kumpas hazırlanıyor
-
Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması
-
AKP'den 'asgari ücrete ikinci zam' açıklaması