Ücretlerini alamayan işçilerden eylem

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bir fabrikanın işçileri, 3 aydır ücretlerini alamadıkları iddiasıyla fabrikanın önünde eylem yaptı.

Yayınlanma: 28.03.2011 - 17:09
Abone Ol google-news

OSB 9. Cadde'de bulunan, erkek gömleği üretilen fabrikanın çalışanları, düzenli olarak ücretlerini alamadıklarını, 3 aydır ücretlerinin ve sigortalarının yatırılmadığı iddiasıyla iş bırakarak fabrikanın önünde toplandı.

Bir yıldır OSB'de faaliyet gösteren ve 150 işçinin çalıştığı fabrikanın çalışanlarından 10 kişi siparişleri yetiştirmek için işe devam ederken diğer işçiler fabrika yetkilileriyle görüşmek istedi. 6 aydır fabrikanın aşçılığını yapan Nermin Dalgıran (56), 3 aydır ücretini alamadığını, sigortasının da düzenli olarak yatırılmadığını söyledi. Borç ödediğini belirten Dalgıran, ''Borçlarımı ödeyemediğim için her an evime icra gelir korkusu yaşıyorum. Sigortamın da yatırılmadığını öğrendim. Dul bir kadın olarak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Ancak karşımıza çıkacak bir yetkili bile bulamıyoruz'' dedi.

Kısa süre önce fabrikadan ayrılan Müzeyyen Kurt ise 2 aylık ücretini alamadığını, aynı fabrikada çalışan eşine de 3 aylık ücretinin verilmediğini ileri sürdü. Fabrika yöneticilerinin şikayeti üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri önlem aldı. Jandarma ekipleri, yöneticilerden şikayetçi olan işçileri karakola götürdü. Bu arada, fabrikanın sahibi Hüseyin D'nin hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler