Uğurlu'dan 'harika' çocuklara destek

Piyano virtüozu Tuluyhan Uğurlu, ''Harika Çocuklara Destek Projesi'' kapsamında, 17 Nisan'da sahneyi merhum cumhurbaşkanlarından Celal Bayar'ın torununun çocuğu Nilüfer Özkan ile paylaşacak.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 09:59
Abone Ol google-news

Piyano virtüozu Tuluyhan Uğurlu, üç yıldır Anadolu'nun her yerinde ilköğretim okulları, liseler ve özellikle güzel sanatlar liselerinde öğrencilerle work shoplar yaptığını anımsattı.

''Zil Çaldı Tuluyhan Okulunuzda'' gönüllü projesi kapsamında pek çok yetenekli gençle karşılaştığını belirten Uğurlu, Türkiye'de gençlerin ve yeni şeyler söylemek isteyenlerin önlerinin yeteri kadar açık olmadığını vurguladı.

Çektiği sıkıntıların gelecek kuşaklar tarafından yaşanmaması için elinden geldiği kadar çaba göstermeye hazır olduğunu dile getiren Uğurlu, ''Yetenek, kararlı ve disiplinli bir çalışma kadar öz güvenle beslenir. Bir müzisyenin öz güven kazanmasının en doğru yolu sahneye çıkıp seyirciyle buluşmaktır. Bu nedenle harika çocuk ya da yetenekli küçük müzisyenlere elimden geldiğince destek olup, sahnemi onlarla paylaşmaya kararlıyım'' dedi.

Geleceğin sanatçılarına destek vermek amacıyla konserlerinde olabildiğince yetenekli çocukları ve gençleri sahneye çıkarmaya çalışacağını belirten Uğurlu, ''Harika Çocuklara Destek'' adını verdiği projesi kapsamında 17 Nisan'da Beyazıt Devlet Kütüphanesi etkinlik salonunda vereceği konserinde, sahnesine merhum cumhurbaşkanlarından Celal Bayar'ın torununun çocuğu Nilüfer Özkan'ı konuk edeceğini kaydetti.

Uğurlu, work shop için gittiği Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu'nda dinlediği ve çok etkilendiği 13 yaşındaki Nilüfer Özkan'ın geleceğin başarılı piyanistlerinden biri olacağına inandığını söyledi.

Tuluyhan Uğurlu, Özel Üsküdar SEV İlköğretim Okulu ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi olan küçük piyanistin, Mendelssohn'un ''Venedik Gondolları'' isimli eserini seslendirip sahneyi kendisine teslim edeceğini bildirdi.


Aynı gün iki konser

Tuluyhan Uğurlu, 17 Nisan'da Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde SAAT 15.00 ve 18.30'da iki konser verecek. Uğurlu, konserinde 2006'dan beri yurt içi ve dışında 250'nin üzerinde konserde seslendirilen ve doğup büyüdüğü kenti tüm yönleriyle anlattığı ''Dünya Başkenti İstanbul'' eserini seslendirecek.

Müzikle senkronize olarak fotoğraf üzerine öykülerin anlatıldığı konserde Uğurlu'ya kavalda Murat Toraman, yaylı tambur ve perdesiz gitarda Uğur Varol, viyolada Doğukan Çokşeker, kontrbasta Umut Sel eşlik edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler