Ukrayna'da 3 bin asker, ayrılıkçıların safına geçti

Ukrayna Askeri Başsavcısı Anatoliy Matios, Ukrayna'da geçen yıldan bu yana 5 bin polis ve 3 bin askerin, ülkenin doğusunda faaliyet gösteren Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların safına geçtiğini söyledi.

Yayınlanma: 14.08.2015 - 13:22
Abone Ol google-news

Ukrayna'da toplam 8 bin güvenlik görevlisinin ayrılıkçıların safına geçtiğinin tespit edildiğini söyleyen Başsavcı Matios, bu kişiler hakkında vatana ihanet suçundan dava açılacağını dile getirdi. 

Ukrayna'da geçen yılın şubat ayında Rusya yanlısı olarak bilinen dönemin Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in Batı yanlısı grupların isyanıyla ülkeden ayrılmak zorunda kalmasından sonra Rusya Kırım'a müdahale etmiş ve bu esnada, Kırım'daki yerel polis birliklerinin büyük kısmı, Rusya yanlısı milislerin safına geçmişti.
Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiğini açıklamasından sonra da, Kırım'daki bazı yüksek rütbeli Ukraynalı komutanlar, Rus ordusuna geçtiklerini açıklamıştı. Benzer bir durum, geçen yılın nisan ayında Doğu Ukrayna'daki çalkantıların başlamasından sonra görülmüş ve bölgenin yerel halkından olan polis birliklerinin büyük bölümü, ayrılıkçıların safına geçtiğini açıklamıştı. 

Ukrayna’da sıkıyönetim sesleri

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Aleksandır Turçinov, Rus askerlerinin Doğu Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçılara yeniden etkin şekilde destek vermesi halinde, Ukrayna’da sıkıyönetim ilan edebileceğini söyledi.
Turçinov ayrıca, Rusya’nın önümüzdeki günlerde saldırıları arttırmasının tahmin edildiğini dile getirdi. 

Turçinov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir tesiste yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü olan 24 Ağustos öncesinde bölgede çatışmaların kızışabileceğini ifade etti. Ukrayna’nın bağımsızlığının Rusya’yı rahatsız ettiğini söyleyen Turçinov, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik provokasyonları ya Bağımsızlık Günü öncesine, ya da Bağımsızlık Günü’ne denk getirdiğini söyledi. Turçinov, her şeye rağmen, Ukrayna güvenlik güçlerinin bölgedeki saldırıları göğüsleyebilecek güçte olduğunu belirtti. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler