‘Umut’ kar dinlemedi

Nöbetin 30. gününde Silivri karlar altındaydı. Nöbeti dün gazeteciler Figen Atalay, Yalçın Bayer, Ufuk Şanlı ve Nazmi Gökçeli devraldı.

Yayınlanma: 31.12.2015 - 19:13
Abone Ol google-news

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e destek amacıyla başlatılan Umut Nöbeti’ni dün gazetemiz Eğitim Editörü Figen Atalay, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, gazeteci Ufuk Şanlı ve Perpa Gündem Dergisi İmtiyaz Sahibi Nazmi Gökçeli devraldı.

Soğuk ve karlı havaya karşın Umut Nöbeti’nin 30.’su yılın son gününde yapıldı. Silivri Cezaevi önündeki nöbette konuşan gazetemiz eğitim editörü Figen Atalay, “Can Dündar ve Erdem Gül’ün yalnızca gazetecilik yaptıkları için yeni yılda aileleriyle değil cezaevinin soğuk tecrit hücrelerinde girecek olması nedeniyle çok üzgün ve öfkeliyim” dedi. Atalay, yeni yılda tutuklu tüm gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmasını, dilediğini belirterek “Bunun için izleyici olmak yerine elimizden geleni yapma çağrısında bulunuyorum” dedi.

‘Barış, huzur istiyoruz’

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer ise 2015’in Türkiye için kötü bir yıl olduğunu belirterek, “Ülkemizin ayarı bozuldu. En çok darbeyi gazeteciler yedi. Gazetecilerin tutukluluk sayısını bile tutamıyoruz. Meslektaşlarımız sıcak bir el arıyorlar, adalet arıyorlar. Ama hiç kimseden fayda yok. Bu yılın son günü o sıcaklığı dışarıdaki bizler vermek istiyoruz. Bu kar ve kışta kin, nefret ve ayrımcılık duygularından uzak bir Türkiye istiyoruz. Türkiye’nin ilerici ve aydınlanmacı yanının da korunmasını istiyoruz” diye konuştu. Gazeteci Ufuk Şanlı ise “Temennim 2016 yılını Can, Erdem ve diğer tüm meslektaşlarım ailelerine, sevdiklerine sarılarak girerler, bu zulüm bir an önce biter. 2016 güzel bir yıl olsun, inşallah bu da bizim son nöbetimiz olur” açıklamasını yaptı.

Perpa Gündem Dergisi İmtiyaz Sahibi Nazmi Gökçeli de “Özgürlük insanoğlu için kıymetli bir değerdir. Burada mücadele edip bedel ödeyenlere selam ediyorum” diye konuştu.

Nöbet’te bugün

Bugün 2016 yılının ilk nöbetini tutacak isimler şöyle; 09.00- 12.00: Cumhuriyet Spor Müdürü Arif Kızılyalın ile yazarı Orhan Can, 12.00-15.00: KESK İstanbul’dan Hüseyin Özev (Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı), Sevgi Yılmaz (Eğitim-Sen 8 Nolu Şube Sekreteri), Kadri Kılıcı (Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı), Hanefi Sağlam (TümBel-Sen 3 Nolu Şube Başkanı), Saadet Özsoy (TümBel- Sen 4 Nolu Şube Başkanı), Sadrettin Güler (Tüm Bel-Sen 5 Nolu Şube Başkanı), İsmail Demir (Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri), İbrahim Kudiş (Tüm Bel-Sen Üyesi.)

TGS, 2015’in son günü Silivri’deydi

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 2015’in son gününde, tutuklu gazetecilerle dayanışmak amacıyla Silivri Cezaevi önünde eylem düzenledi. Cezaevinde bulunan 30 tutuklu gazetecinin özgürlüğü için gökyüzüne mavi balonların uçurulduğu eylemde, tutuklu gazetecilerin mesajları okundu. Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar “2016, cesaretin yılı olsun ve basın üzerindeki zulüm son bulsun” mesajını iletirken; Ankara Temsilcimiz Erdem Gül ise “2016, söz, yazı, ifade, örgütlenme ve daha iyi bir ülke istemenin önündeki duvarların tümünü yıkacağımız bir yıl olsun” dileklerini iletti.

Silivri Cezaevi önünde dün düzenlenen eyleme çok sayıda gazeteci katıldı. “Özgür basın susmaz”, “Susmayacağız”, “Demokrasiye darbe”, “Ses ver” yazılı dövizlerin açıldığı eylemde “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı. TGS Başkanı Uğur Güç, cezaevi önünde yaptığı açıklamada “2014 yılında dedik ki ‘2014 gazeteciler için kapkara bir yıl.’ Ama maalesef 2015 yılı AKP hükümeti basının üzerine karabasan gibi çöktü. Yüzlerce gazeteci yargılanıyor, pek çok gazeteci arkadaşımız gereksizce cezaevine atıldı, esaret altında tutuluyor” dedi. 2016 yılının gazeteciler için özgürlükler yılı olmasını umduklarını söyleyen Güç “Bizler birlikte mücadele ederek bu baskılardan kurtulabiliriz, örgütlü mücadele artık olmazsa olmazdır. 2016 yılında tüm gazetecilere özgürlük diyoruz” diye konuştu.

CHP’li vekil Dündar ve Gül’ü ziyaret etti

CHP Edirne milletvekili Erdin Bircan da Can Dündar ve Erdem Gül ile görüşmek için Silivri Cezaevi’ne geldi. Cezaevine girerek Dündar ve Gül’ü ziyaret eden ve ardından gazetemize açıklama yapan Bircan, Dündar ve Gül’ün moralinin iyi olduğunu söyledi. Bircan “Yılbaşı günü onlarla birlikte olduğum için mutlu oldular. Görüşme sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyu sürekli gündemde tuttuğunu söyledim. İddianame hazırlanıp mahkemeye çıktıklarında ilk duruşmada tahliye olacaklarına inanıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler