Umut yolculuğu bu kez organizatör cinayetiyle bitti

İzmir Çeşme’de, kişi başı bin 800 dolar aldığı 5 vatandaşını Yunan adalarına kaçıramayıp paralarını da geri vermeyen Afgan organizatör öldürüldü.

Yayınlanma: 20.03.2016 - 10:15
Abone Ol google-news

Yasadışı yollardan Yunan adalarına gitmek isteyen mültecilerin önemli geçiş noktalarından olan İzmir’in Çeşme İlçesi’ndeki kaçış pazarlığında bu defa silah ve bıçaklar konuştu. Kaçış organizatörü Ali Mohammad U. öldürüldü. İddiaya göre olay şöyle gelişti; Afganistan uyruklu B.A., G.R.D., M.N.M., J.M.M. ve K.S., adalara yasadışı yollardan geçmek için kendisi de Afgan uyruklu olan organizatör Ali Mohammad U. ile kişi başı bin 800 dolara anlaştı. Çeşme’deki bir otelde kalan Ali Mohammad U. günler geçmesine rağmen 5 mültecinin kaçışını sağlayamadı. Bunun üzerine önceki gün Ali Mohammad U. ile sahilde bir parkta buluştuğu 5 mülteci arasında tartışma çıktı.

PARAYI GERİ İSTEDİ

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre, Mültecilerden G.R.D. bin 800 dolarını geri istedi. Ancak organizatör Ali Mohamad U. yanında bulunan silahla 3 el ateş ettikten sonra koşmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonrası mülteciler Musalla Mahallesi’ndeki bir sokakta yakaladıkları Ali Mohammad U.’yu bıçakladı. Sırtına aldığı 3 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Ali Mohammad U. hayatını kaybetti.

Polis, zanlıların peşine düştü. Çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı, görüntülerden yola çıkan ekipler zanlıların otobüs terminaline gittiğini belirledi. İstanbul’a gitmek için bilet aldıkları tespit edilen zanlıların bindiği otobüs Balıkesir’de durduruldu ve 5 mülteci gözaltına alındı. Sorgularının ardından savcılık talimatı ile K.S. ve J.M.M. serbest bırakıldı. Adliyeye gönderilen G.R.D., B.A. ve M.N.M. ise çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler