Unakıtan Türkiye'ye geldi
ABD'deki tedavisi biten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bugün Türkiye'ye döndü. Bir hafta içinde işine döneceğini söyleyen Unakıtan, havalimanında açıklama yaptı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ABD'de geçirdiği bypass ameliyatından sonra bugün Türkiye'ye döndü. Unakıtan, İstanbul Atatürk Havalimanı'da gazetecilerin karşına çıktı.
Doktorların dönebilirsiniz izninden sonra Türkiye'ye döndüğünü belirlen Unakıtan, hastayken kendisini yanlız bırakmayan dostlarına teşekkür etti.
Unakıtan bir hafta içinde görevine başlayacağını söyledi ve "El atılması gereken bir çok konu var. Bir hafta içerisinde başlarım herhalde. Kendimi çünkü iyi hissediyorum. Hergün biraz daha iyi oluyor. Hızlı bir iyileşme süreci oldu. Ondan dolayı da çok memnunum. Ameliyat sırasında da sıkıntıyı ben fazla çekmedim, eşim ve çocuklarım çok fazla çektiler. Beni uyuttular, görmedim de, sonunda da 5 damarın değişti dediler." dedi.
Unakıtan gazetecilerin şu sorularını da cevaplandırdı:
“One Munite” sözünün isim hakkını oğlunuz mu aldı?
Böyle bir durum olduğunu sanmıyorum.
Türk ekonomisi ne zaman sağlığına kavuşacak?
Türk ekonomisi dünya ekonomisiyle sıkı sıkıya bağlı. Bizim Türkiye’mizin etkilenmesi çok daha az onların yanında. Düşünün her gün bir şirket muazzam zararlar açıkladı. Daha yeni AIG muazzam zararlar açıkladı. Obama büyük bir paket geçirdi. İşsizlik hat safhada. İngiltere Fransa Japonya deseniz öyle. Bu dünyanın küresel krizi artık hep beraber bitmedikçe Türkiye’de de kolay kolay bitmez. Onu iyi hesaplamamız lazım.
Oraya gelen birkaç iş adamıyla da konuştum. Onlar 'Türkiye’nin çok daha iyi olduğunu görüyoruz' dediler. Bizde en azından batan banka yok. Onlarda ben okudum 250 tane banka batmış. Şimdi bankalara dayanma testi yapıyorlar. Bu banka krizlere karşı ne kadar dayanabilir onun testini yapıyor. Testte dayanıksız çıkanlara herhalde bir şey düşünecekler. Dünya ekonomisi şu anda hasta. By pass olacak durumu da yok. Ona başka bir tedavi uygulamak icap ediyor. Bizi Türkiye ilgilendiriyor. Özel tedbirler aldık, almaya da devam edeceğiz.
Unakıtan'ın New York açıklaması
Unakıtan Türkiye'ye gelmeden önce eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte New York'un John Fitzgeral Kennedy (JFK) Havaalanı'na gelişinde Türk gazetecilerin kendisini karşılaması üzerine bir açıklama yapmıştı.
''ABD'ye kalp ameliyatı olmak için, daha doğrusu tekrar tetkikler yaptırmak için geldiklerini'' belirten Unakıtan, Cleveland Clinic'te 16 Şubat'ta bypass ameliyatı olduğunu söyledi.
Unakıtan, şöyle konuştu: ''O günden bugüne kadar da bir kısım hastanede kaldım, bir kısım da hastaneye yakın otelde kalarak kontrolleri yaptırdık. Şimdi hem hastanedeki doktorlar Türkiye'ye gidebileceğimize dair bize izin verdi, hem de ben kendimi iyi hissediyorum. Onun için (ABD'de) 1 gün bile kalmak istemedim. Bir an önce Türkiye'ye dönmek bizi çok memnun ediyor. Şimdi Allah kısmet ederse biraz sonra uçağa bineceğiz, perşembe günü de Türkiyemiz'de olacağız.''
Unakıtan, Türkiye'de kendisini yoğun bir gündemin beklemesiyle ilgili bir soru üzerineyse, ''Gidince hemen başlayacağız, gördüğünüz gibi durumumuz iyi'' diye konuştu.
İstanbul'a gittiklerini ve belki 1-2 gün orada kalacaklarını belirten Unakıtan, daha sonra Ankara'ya geçeceğini bildirdi.
Unakıtan, Cleveland'da hastanede kaldığı sürece kendilerine telefonla ulaşan, çiçek gönderen, hatırını soran ve dualarını gönderen herkese teşekkür ettiğini de belirterek, ''Onları hiç unutamayacağım, bilhassa bize ulaşamayıp da dualarını gönderenlere herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!