Üstün yetenekli çocuklara üniversite desteği

Akdeniz Üniversitesi, Antalya'daki üstün yetenekli çocuklara akademik ve sosyal destek verecek.

Yayınlanma: 11.12.2013 - 14:37
Abone Ol google-news

Akdeniz Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Programlarının Uygulanmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokole üniversite adına Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, müdürlük adına da İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay imza koydu.

Akdeniz Üniversitesinde yapılan imza töreninde konuşan Rektör Kurtcephe, batıdaki gelişmiş ülkelerde özel yetenekli çocuklar için eğitim sistemlerinde özel programların uygulandığını kaydetti.

Türkiye'de ise bunun eksikliğinin hissedildiğini dile getiren Kurtcephe, "Üniversite ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üstün yetenekli çocukları geleceğin Türkiye'sine hazırlamak amacıyla bu programın çalışması yaptık" dedi.

  Üstün yetenekli çocuklara özel merkez

Gülay da Antalya'ya üstün zekalı ve yetenekli çocukların eğitim öğretim görecekleri bir eğitim merkezi yapılacağını belirterek, "İstiyoruz ki onlarca yıl sonra bu merkezden bir dahi yetişsin. Ülkemiz de dünyada söz sahibi olsun" diye konuştu.

Gülay, Kepez'e yapılacak eğitim merkezinin 2014 yılı Mart ayında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman ise üstün zekalı öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirme sürecine fakülte olarak katkı sağlayacaklarını ifade ederek, "Fakültemizin ve üniversitemizdeki diğer fakültelerin de katkısıyla bu süreç, özel eğitim alanında üstün zekalı çocukların gelişimine daha büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Antalya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Arif Aydeniz de üstün yetenekli çocuklar için Kepez'e kurulacak binanın nisan ayı itibarıyla kendilerine teslim edileceğini anlatarak, ilkokul 3'üncü sınıftan 12'nci sınıfa kadar öğrencilere merkezde eğitim verileceğini kaydetti.

İki yıllık işbirliği protokolüne göre Akdeniz Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye ile diğer ülkeler arasında uluslararası düzeyde üstün yetenekli bireyler için eğitim programları, bilim ve doğa kampları, yaz ve kış bilim okullarında etkinlikler, liderlik programları ve panel gibi faaliyetler gerçekleştirecek.

Ayrıca üstün yetenekli bireylerin, üniversite öğretim elemanlarının verdiği kuramsal ve uygulamalı derslere katılması için ortam hazırlanacak, ilgili fakültelerde staj yapma fırsatı oluşturulacak. Üstün yetenekli bireylerin yetenekleri doğrultusunda bilimsel çalışmalar yapmaları sağlanacak, projelerine fırsat hazırlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler