Üvey annesinin işkencelerine dayanamadı

Konya'da üvey annesinin işkencesi sonucu ağır yaralandığı ileri sürülen 9 yaşındaki çocuk, 40 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Adliyeye sevk edilen üvey anne, tutuklandı.

Yayınlanma: 17.08.2011 - 12:58
Abone Ol google-news

Selçuklu ilçesi Zeki Altındağ İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Fatih Kocaker, yaklaşık 3 ay önce merdivenlerden düşerek sol ayağını kırdı.

Hastaneye kaldırılan Fatih Koçaker'in ayağına platin takılıp alçıya alındıktan sonra taburcu edildi.

Evde tedavisine devam eden Koçaker'e, 3 yıl önce kanser olan annesi Döne Koçaker'in ölümü üzerine ekmek fabrikasında işçi olarak çalışan babası 42 yaşındaki S.A.K.'nin evlendiği üvey annesi L.K. bakmaya başladı.
 

Banyoda işkence

Üvey anne L.K, iddiaya göre geçen haziran ayında altını ıslattığı gerekçesiyle banyoya soktuğu Fatih Koçaker'in cinsel organını, vücudunun bir bölümünü ve yüzünü tutuşturduğu gazete kağıtlarıyla vurarak yaktı.

Yaşadığı olaydan sonra korkan ve vücudunda yanıklar oluşan Fatih Koçaker, eve gelip yanıkları gören babasına da banyoda kendisinin yanlışlıkla yaktığını söyledi.
 

Amcasına anlattı

Bir süre evde tedavisine devam edilen Fatih Koçaker, geçen 3 Temmuz pazar günü babasına kendisini Karapınar'da bulunan amcası 48 yaşındaki M.K.'nin yanına götürmesini istedi.

Çocuğunu evden alan baba S.A.K. de oğlunu Karapınar'a götürdü. Eve geldiğinde yeğeninin vücudundaki yanık izlerini gören amca M.K., yaraların nasıl olduğunu sorunca, küçük çocuk üvey annesinin yaptığını anlattı.

Vücudundaki yanıklar iyileşmeyen Fatih Koçaker, acil olarak Konya'daki özel bir hastaneye getirildi. Yapılan muayene sonrası Koçaker'in vücudunun çeşitli bölgelerinde darp ve cebir izleri ile birlikte 3'üncü derecede yanık ile yumuşak doku yanık izleri tespit edildi.

Fatih Koçaker, yakınlarının yaptığı şikayet üzerine hastaneye gelen polis ekipleri küçük çocuğun ve ailenin ifadesini aldı.

"Annem yaptı"

Fatih Koçaker, "L. anne çişimi kaçırdım diye banyoda önce dövdü, sonra da gazete kağıtlarını tutuşturarak cinsel organıma ve vücuduma tuttu" diye ifade verdiği öğrenildi. Fatih Koçaker'in burada yapılan ilk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Sevk sırasında basın mensuplarının 'Bunu sana kim yaptı?' sorusuna, "Annem yaptı" diyen F.K., 'Nasıl yaptı?' sorusuna ise "Banyoda yaktı" cevabını verdi.
 

Başını iğne ile dikmiş

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Fatih Koçaker'in yapılan muayenesinde başında da dikiş olduğu saptandı. Bunun üzerine Fatih Koçaker, doktorlara annesinin kardeşlerine ve kendisine evde temizlik yaptırdığını, iş yapmadığında da dövdüğünü belirterek, "Annem temizlik yapmadım diye kafamı duvara vurarak yaraladı. Çok kan akınca da eline aldığı iğne ve iplikle başımı dikti" dedi.

Fatih Koçaker'in doktorlar tarafından yapılan muayene sırasında bağırsaklarında sorun ortaya çıktı. Bunun üzerine yapılan tetkiklerde bağırsağının delindiği anlaşıldı. Bu kez de Fatih Koçaker, korkup utandığı için söyleyemediğini belirterek, "Üvey annem beni oklava ile dövdü, ardından makatımdan oklavayı soktu" dedi.
 

Yaşam mücadelesini kaybetti

Bağırsaklarda delinme nedeniyle ameliyata alınan Fatih Koçaker, yaklaşık 40 gün süren yaşam mücadelesi sonucu dün hayatını kaybetti.

Meram Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Adnan Abasıyanık, Fatih Koçaker'in ölüm nedeninin makatına sokulan cisimden dolayı olduğunu belirtti. Prof.Dr. Abasıyanık, "Yabancı cisim makatına sokularak, bağırsak delinmesi ve bağırsakdaki dışkının karın içine yayılması meydana gelen iltihap sonucu yapılan tüm müdahalere rağmen hastamız yaşamını yitirdi" dedi.

Adliyeye sevk edilen üvey anne, tutuklandı

Fatih Koçaker'in ilk hastaneye yatırıldığında gözaltına alınan ve suçlamaları kabul etmeyen  5 aylık hamile ve 1.5 yaşındaki bir çocuğu olan anne L.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Fatih Koçaker'in ölümün ardından üvey anne L.K. ve babası S.A.K. polis tarafından gözaltına alındı. Anne L.K.'nin yine suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen üvey anne, tutuklandı.

Oğlu ilk hastaneye yattığında baba S.A.K. yaptığı açıklama ise oğlunun işkence gördüğünden haberinin olmadığını, ayağındaki kırıkların merdivenden düştüğü sonucu meydana geldiğini bildiğini, yanıkların ise oğlunun kendisinin yaktığını söylediğini ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler