Uyuşturucu operasyonunda 21 tutuklama

İstanbul'da Narkotik polisi tarafından gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda, 136 kilo 618 gram esrar, 15,2 gram kokain, 38 adet Ecstacy, 2 paket sihirli mantar, 7 kök Hint keneviri ve 115 gram esrar tohumu ele geçirilirken, operasyonlara ilişkin gözaltına alınan 31 kişiden 21'i tutuklandı.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 11:48
Abone Ol google-news

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcılarına yönelik İstanbul ve Edirne'de 3 ayrı operasyon düzenledi.

Kadıköy Moda'da bir eve yapılan operasyonda, evin bir bölümünün uyuşturucu madde üretimi için özel olarak hazırlandığı tespit edildi. Evin odalarında yapılan incelemelerde esrar yetiştirmek için 2 adet sera düzeneğinin kurulduğu belirlendi.

Evinde uyuşturucu madde yetiştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Ayşe M'nin esrar bitkinsini yetiştirmek için ısıtma cihazları ve ultraviyole ışınlarından faydalandığı, havalandırma için de vantilatör kullanıldığı tespit edilerek, esrar maddesi ile sera düzeneği incelemek üzere emniyete götürüldü.

Soruşturmayı derinleştiren narkotik ekipleri, Ayşe M'nin evinde yetiştirdiği uyuşturucuyu, şebeke lideri olduğu öne sürülen ve 8 ayrı suçtan emniyette kaydı bulunan İlyas K'ye teslim ettiği, İlyas K'nin da taksi sürücüleri ile uyuşturucu maddeyi dağıttığı belirlendi.
Operasyonda İlyas K, taksi sürücüleri Gencay Y, Ramazan K, Şaban Ç, Kadir E. ile uyuşturucuyu piyasaya sevk ettikleri ileri sürülen 3 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.
Şüpheliler arasında bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programında birinci seçilen Şule K'nin de bulunduğu ve üzerinde yapılan aramada 0,4 gram esrar çıktığı, Şule K'nin ''uyuşturucu madde kullanmak'' suçundan işlem yapılmasının ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan Mengü G'nin, İTÜ Gemi İnşaatı Mühendisliği bölümünde okuduğu, Tunç Ö'nün de bilgisayar programcısı olduğu öğrenildi.
Operasyonun son aşamasında Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde esrar yetiştirdiği belirlenen bir tarlada inceleme yapıldı.

Yapılan inceleme sonucu, tarlada yetiştirilen 40 kilogram esrarın önceden toplatılarak İstanbul'a gönderildiği belirlendi.

Operasyonlarda 136 kilo 618 gram esrar, 15 gram kokain, 38 adet Ecstacy, 2 adet halüsünojen etkili sihirli mantar, 7 kök Hint keneviri, 1 esrar öğütücü, 2 sera düzeneği, 3 uyuşturucu madde kullanmak için tasarlanmış ''bong'' adın verilen düzenek, 1 elektronik terazi, 115 gram esrar tohumu, 1100 avro ile 22035 TL para ele geçirildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 21 kişi sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, diğer 10 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler