Uyuşturucuya 15 tutuklama

İstanbul'da narkotik polisi tarafından gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda, 10 bin 500 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli extacy hap, 19 kilo 300 gram eroin ile 20 kilogram esrar ele geçirilirken, operasyonlara ilişkin gözaltına alınan 16 kişiden 15'i tutuklandı.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 10:27
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden getirtilen uyuşturucu maddenin İstanbul'da piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine teknik ve fiziki çalışma başlattı.

Uyuşturucu maddenin Yüksekova'dan bir araçla Sultanbeyli'ye getirildiğini belirleyen ekipler, 1 Ekim'de bir otomobil tamircisine baskın düzenleyerek Halit G, Mehmet Ç, Adem B, Mehmet G, Abdülselam A, Naib S, ile Zoran B'yi gözaltına aldı.

Otomobilde yapılan aramalarda benzin deposunun içine gizlenmiş halde 19 kilo 300 gram eroin ele geçirilerek, şüpheliler emniyete getirildi.

Parmak izleri alınan şüphelilerden Halit G'nin, 27 Ağustos 2006'da Bağcılar Kaymakamlığı önünde 6 kişinin yaralandığı ses bombalı saldırı ve 1 hafta sonra yapılan takip esnasında Esenyurt'ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne ait polis otosuna düzenlenen el bombalı saldırıyla ilgili arandığı tespit edildi.

İkinci operasyonda ise 5 Ekim'de Hollanda'dan Antalya'ya gelen ve uyuşturucu kuryeliği yaptığı öne sürülen Erol T, yapılan takip sonrası Silivri'de Andrea O. ve Göksel G. ile buluştuğu sırada gözaltına alınırken, 3 şüphelinin üzerinde yapılan aramada Erol T'nin çantasında 20 kilogram esrar ele geçirildi.

Operasyonun son aşamasında ise 8 Ekim'de Hollanda'dan Atatürk Havalimanı'na gelen ve uyuşturucu kuryesi olduğu ileri sürülen Erhan K'yi takibe alan polis, şüphelinin Fatih'te bir otelde Safa Y. ile buluştuğu belirledi.

Otel çıkışında 3 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 10 bin 500 adet extacy hap ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen ve aralarında Halit G'nin de bulunduğu 16 kişiden 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler