Valilik'teki tepki çeken bayrak değiştirildi

Kars Valiliği'nin çatısında eskiyip yırtılan bayrak, bir yurttaşın fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşması üzerine yenisiyle değiştirildi.

Yayınlanma: 11.08.2017 - 14:03
Abone Ol google-news



Burhan Alibeyoğlu, Valilik binasının çatısında bulunan bayrağın yırtık olduğunu fotoğrafladı ve sosyal medyada, 'Kars Valilik binasındaki bayrak..Yorum sizin' başlığıyla 8 Ağustos gecesi paylaştı. Sosyal medyadaki paylaşımdan haberdar olan Vali Rahmi Doğan, hemen yenisiyle bayragın değiştirilmesi talimatını verdi. Ayrıca sorumlular hakkında disiplin soruşturması açıldı.

Bu konuda valilik interner sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Bir vatandaşımıza ait sosyal medya hesabından; Valilik binasındaki bayrağın yırtık olduğundan bahisle Ulusal egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olan şanlı al bayrağımızın, yasal mevzuat hükümlerinde de belirtildiği üzere kamu-kurum ve kuruluşlarına asılması, muhafazası, herhangi bir şekilde deforme olması halinde yenisiyle değiştirilmesi hakkında tüm kamu-kurum ve kuruluşlarına talimat verilmiş olup, Valiliğimizce titizlikle takibi yapılmaktadır. Sosyal medya hesabında paylaşıma konu olan Valilikteki bayrak, hemen yenisiyle değiştirilmiş olup, konu ile ilgili iş ve işlemler Valiliğimiz İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olduğundan sorumlular hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler