Valilikten siyanür açıklaması

Kütahya Valiliği, içme suyuna siyanür karıştığı iddia edilen Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir Mahallesi ve yakınında bulunan Aliköy beldesindeki hayvancılık işletmelerinden alınan süt numunelerinde herhangi bir ağır metal ve arsenik bulgusuna rastlanmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 24.06.2011 - 20:06
Abone Ol google-news

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Aliköy beldesi ile bu beldeye bağlı Dulkadir Mahallesi'ndeki süt sığırcılığı işletmelerinden 16 Haziran'da üç adet çiğ süt numunesi alındığı belirtildi.

Numunelerin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı laboratuvarda kurşun, kadmiyum, arsenik, cıva gibi ağır metaller bakımından analiz edildiği duyurulan açıklamada, ''Dulkadir Mahallesi ve Aliköy beldesinde üretilen çiğ sütün içerisinde insan sağlığı açısından zararlı herhangi bir ağır metal ve arsenik bulgusuna rastlanmamıştır. Bölgeden alınan diğer tarımsal örnekler de Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı farklı laboratuvarlarda incelenip devamlı gözlem altında tutulmaktadır'' denildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 20 Haziran'da Tavşanlı ilçesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Eti Gümüş A.Ş'ye ait siyanürlü atık su bulunan barajdaki çökme sonrası yayılan söylentilerin çiftçilere zarar verdiğini ifade ederek, bazı şirketlerin, Dulkadir ve Aliköy'ün de yer aldığı gümüş tesisi çevresindeki yerleşim birimlerinde üreticilerin sütlerini almadığını iddia etmiş, sütler tahlil edilmeden bunun yapılmasının doğru olmadığını söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler