Valilikten "zil" genelgesi

Ankara Valiliği, Ankara'da bulunan eğitim öğretim kurumlarının "okul zilleri ve okul bahçesinde yapılan törenlerde kullanılan cihazların gürültüsünün önlenmesi''ne ilişkin genelge verdi.

Yayınlanma: 19.10.2011 - 11:00
Abone Ol google-news

Açıklamada, valilikçe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe kaymakamlıkları ile okul yöneticilerine ''okul zilleri ve ses cihazlarının gürültüsünün önlenmesi''ne ilişkin genelge yayımlandığı bildirildi.

Genelgede, okul zilleri ve okul bahçelerinde yapılan duyuru, ilan ve müzik yayınları ile okul bahçelerindeki törenlerde kullanılan yüksek volümlü ses cihazlarından okul çevresinde bulunan özellikle yaşlı ve hasta yurttaşlar ile bebeklerin olumsuz etkilenebileceği belirtildi.

Ankara'da bulunan eğitim öğretim kurumlarının okul içi ve bahçelerindeki zil çalınması ve diğer yayınlar ile okul bahçesinde yapılan törenlerde kullanılan ses cihazlarının volümlerinin yeniden ayarlanarak gürültü kirliliğinin önlenmesinin istendiği genelgede, şunlar kaydedildi:

''Eğitimde doğru iletişimin öncel hususlarından birisi de hiç kuşku yoktur ki okullarımızın çevrelerinde yaşayan halk ile sağlıklı iletişimin kurulmasıdır. Okul çevresi ile olumlu ilişkiler kurulmasının yurttaşlarımızın okullara sahip çıkma bilincine de katkılar sağlayacağından asla tereddüt bulunmamaktadır. Bu nedenle Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca gürültüye hassas kullanımlardaki çevresel gürültü esaslarının her derecedeki okul ve kurum yöneticileri tarafından mutlaka yerine getirilmesi gerekmektedir.''

''Hoparlörle yapılan duyurulara son verilecek''

Gürültü niteliğine sahip zil seslerinin seviyesinin çevreyi rahatsız etmeyecek düzeye indirileceğinin vurgulandığı genelgede, şu uyarılarda bulunuldu:

''Zillerin çalma süreleri en kısa süre ile sınırlandırılacaktır. Eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonu ve tatil günlerinde zil sesleri kapatılacaktır. Okulların açık alanlarında yapılan her türlü tören ve konuşmalarda, seslendirme cihazlarının ses seviyeleri çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanacaktır. Okullarda, okul çevresini rahatsız edecek düzeyde hoparlör sistemi ile yapılan duyuru ve ilanlara son verilecektir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler