Van Devlet Tiyatrosu sezona hazır

Van Devlet Tiyatrosu (VDT) ''Kaynanam Nasıl Kudurdu?'' adlı oyunuyla 1 Ekim'de seyirciyle buluşacak.

Yayınlanma: 17.09.2009 - 14:22
Abone Ol google-news

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Sedat Şenoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Van Devlet Tiyatrosu'nun (VDT) 2008-2009 tiyatro sezonunda 254 kez perde açarak 87 bin 332 seyirciyle buluştuğunu söyledi.

Geçen sezon Van'da sahnelenen ''Çılgın Dünya'', ''Ayyar Hamza'', ''Şu 1941 Yılında'', ''Gayri Resmi Hürrem'' ve ''Kırkından Sonra'' adlı oyunları 21 bin 189 kişinin izlediğini bildiren Şenoğlu, ''Cuco Bilmiyor'', ''Dünyanın Eski Zamanlarında'', ''Çirkin Prensesle Şişko Prens'' ve ''Nasreddin İnadın Sonu'' adlı çocuk oyunlarını ise 10 bin 115 kişiye sahnelediklerini belirtti.

Yaz turnesinin yanı sıra sezon içinde yapılan turnelerle 37 bin 659 kişiye ulaşıldığını ifade eden Şenoğlu, ''8. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği''nde ise 18 bin 369 katılımcının oyunlarını izlediğini söyledi.

VDT'nin geçen sezon yapımlarından ''Ayyar Hamza'' ve ''Çılgın Dünya''nın ''9. Lions Tiyatro Ödülleri''nde prodüksiyon, erkek oyuncu ve kadın oyuncu dallarında ödüle değer bulunduğunu bildiren Şenoğlu, Devlet Tiyatroları'nda bir ilk olan ortak yapım ''Ayyar Hamza''da Ankara ve Van Devlet tiyatroları oyuncularının bir araya geldiğini, bu yıl benzer şekilde İzmir Devlet Tiyatrosu ile ortak yapımı hayata geçireceklerini kaydetti.


Van gölü canavarı VDT sahnesinde

Bu sezon tüm devlet tiyatrolarının perdelerini daha önce oynanmamış yerli oyunlarla açacaklarını ifade eden Şenoğlu, VDT'nin açılış oyunu olan, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazıp Serap Sağlar'ın yönettiği ''Kaynanam Nasıl Kudurdu''nun 1 Ekim'de seyirciyle buluşacağını söyledi.

Minik izleyiciler için hazırlanan ''Van Gölü Canavarı (Küçük Korsan)'' adlı oyunun da 21 Ekimde sahneleneceğini belirten Şenoğlu, bunun Van Gölü kirliliği için yazılmış bir oyun olduğunu bildirdi.

Şenoğlu, yıl içinde seyirciyle buluşacak diğer oyunların ise ''Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü'' ve ''Kader Kısmet Oyunu'' olacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler