Velilerden "servis" eylemi

İstanbul Ataşehir'de, hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karar verilen bir okulun öğrenci ve velileri, yeni okula servis verilmediği gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim'e yürüdü.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 15:48
Abone Ol google-news

İstanbul İçerenköy'de bulunan Halil Atamavcı İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, ''servis istiyoruz'', ''servis olmadan 4 kilometre yürüyemeyiz'' yazılı pankartlar açarak okulun bahçesinde toplandı.

Burada basın açıklaması yapan Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Dağ, hasarlı olduğu gerekçesiyle okulun yıkılacağını, 970 öğrencinin yaklaşık 4-5 kilometre uzaklıktaki Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlköğretim Okulu'nda eğitimini sürdüreceğini belirtti.

Öğrencilerin bugün yeni okulda derse girmeleri gerektiğini ancak servis yokluğu nedeniyle çocukların 4-5 kilometre yolu yürüyemeyeceğini anlatan Dağ, servis talebinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kabul edilmediğini, sömestr tatilinden sonra bu talebin değerlendirileceğinin bildirildiğini aktardı.

Dağ, ''Biz yarıyıl tatiline kadar bu işin takipçisi olacağız. Aileler burada çok zor durumda kalıyor. Yeni okulun uzaklığı 4-5 kilometreyi buluyor. Bu okulda 4 çocuğu bile olan aile var. Bu insanlar nasıl özel servis tutsun da çocuğunu okula göndersin. Zaten çoğunun maddi durumu iyi değil'' dedi.

Velilerden Gülsen Çelenk, ''Yeni okulun uzaklığı evime tam 4 kilometre. Ben servis verilinceye kadar her gün çocuğumu o kadar yol yürüyerek götürüp getiremem. Özel servise verecek param yok. Buradan okula gidecek otobüs de yok. Belediyeyi aradım, otobüs vermiyorlar. Bu şekilde devam ederse, servis verilinceye kadar çocuklarımızı okula gönderemeyeceğiz. Biz çocuğumuzun harçlığını yol parası yapmak istemiyoruz'' diye konuştu.

Okul bahçesinde taleplerini içeren sloganlar atan öğrenci ve veliler daha sonra, Merdivenköy Yolu'ndaki Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Burada, İstiklal Marşı okuyan öğrenci ve veliler, protestolarına bir süre daha devam etti. Velilerden oluşan heyet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'a sorunlarını anlattı. Görüşmenin ardından öğrenci ve veliler, protestoya son verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon