Vicdani ret geliyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, vicdani ret ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'nın bir çalışma hazırladığını bildirdi.

Yayınlanma: 14.11.2011 - 19:59
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, vicdani ret ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'nın bir çalışma hazırladığını bildirdi. Bu konuda hafta içinde olmazsa gelecek hafta içinde karar aşamasına gelinmiş olacağını söyleyen Ergin, çok kısa süre içinde de çalışmanın Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki dava süreçlerinde Dışişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasındaki işbirliğinin daha etkin hale getirilmesi ve sürecin hızlandırılmasına ilişkin çalışmaları Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla değerlendirdi.

Bakan Ergin, bir gazetecinin vicdani rete ilişkin sorusu üzerine, konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'nın bir çalışma hazırladığını söyledi. Bu hafta içinde olmazsa gelecek hafta içinde karar aşamasına gelinmiş olacağına dikkat çeken Ergin, "Çok kısa süre içinde bunu Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz" dedi. Bu konunun öteden beri Türkiye'den beklenen bir konu olduğunu belirten Ergin, "Milli Savunma Bakanlığımız ile bu konuyu takip ediyoruz. Onlar belli bir hazırlık yaptıklarını ifade ettiler. Kısa süre içerisinde çalışmalarını Başbakanlık'a tevdi edecekler" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler