Wimbledon'da finalin adı belli oldu

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 5 numaralı seribaşı Maria Sharapova, dünya klasmanında 62. sırada yer alan Alman Sabine Lisicki'yi 2-0 yenerek finalde Petra Kvitova'nın rakibi oldu.

Yayınlanma: 30.06.2011 - 19:05
Abone Ol google-news

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 5 numaralı seribaşı Maria Sharapova, dünya klasmanında 62. sırada yer alan Alman Sabine Lisicki'yi 2-0 yenerek finalde Petra Kvitova'nın rakibi oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda oynanan maçta, 2004 yılında 17 yaşındayken Wimbledon şampiyonu olmayı başaran Sharapova ile bu yıl ''wildcard'' ile katıldığı turnuvanın 2. turunda Roland Garros'ta şampiyon olarak ''Grand Slam kazanan ilk Asyalı tenisçi'' unvanını elde eden Çinli Li Na'yı, çeyrek finalde de 9 numaralı seribaşı Fransız Marian Bartoli'yi eleyen 21 yaşındaki Alman Lisicki karşı karşıya geldi.

İlk sete çok iyi başlayan ve 2. oyunda puan vermeden Sharapova'nın servisini kıran 21 yaşındaki Lisicki, servis kullandığı 3. oyuna da alarak 3-0 öne geçti. Yarı finaldeki en yaşlı kadın tenisçi olan 24 yaşındaki Sharapova çabuk toparlandı ve arka arka üç oyun alarak durumu 3-3'e getirdi. Kariyerinde 23 şampiyonluğu bulunan Rus tenisçi, önce 9. oyunda rakibinin servisini kırarak 5-4 üstünlük sağladı, ardından da servis kullandığı son oyunu aldı ve 42 dakika süren ilk seti 6-4 kazanmasını bildi.

Geçen yıl 4. turda elenen ancak bu yıl turnuvada şu ana kadar set kaybetmeyen Sharapova, ilk oyunda iki kez çift hata yapan rakibine puan vermeden ikinci sete servis kırarak başladı. İkinci oyunda kendisi de iki kez çift hata yapan ancak zorlanarak da olsa servisine tutunan Rus raket, 3. oyunda bir kez daha servis kırdı ve 3-0'lık üstünlük sağladı. 4. oyunda servisini kırdıran Sharapova, bir sonraki oyunda Lisicki'nin servisini kırdı ve oyunlarda durum 4-1 oldu.

Bugüne kadar Grand Slam'lerde 11 kez yarı final oynayan ve bunlardan dördünü kazanan Sharapova, sekizinci oyunda servisini kırdırsa da bir sonraki oyunda yanıt verdi ve seti 6-3, 1 saat 27 dakika süren maçı da 2-0 kazandı.

Maria Sharapova, 2 Temmuz Cumartesi günü oynanacak tek kadınlar finalinde 8 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ile karşılaşacak.

Dünya klasmanında 62. sırada yer alan Lisicki, ilk 50 içinde olmamasına rağmen yarı final oynayan 7. tenisçi olarak Wimbledon tarihine geçti. Daha önce 134. sıradaki Mirjana Lucic, 133. sıradaki Zheng Jie, 99. sıradaki Gigi Fernandez, 86. sıradaki Alexandra Stevenson, 82. sıradaki Tsvetana Pironkova ve 62. sıradaki Petra Kvitova yarı final oynamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler