Yabancı öğrenciye harç müjdesi

2011-2012 Eğitim-Öğretim döneminde yabancı öğrencilerden fazla alınan harçlar iade edilecek.

Yayınlanma: 26.10.2011 - 08:07
Abone Ol google-news

"2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yabancı öğrenciden alınacak harçları belirleyen kararın 3. maddesinde değişikliğe gidildi. Yeni düzenleme şöyle:

"Mevcut veya yeni kayıt yaptıracak yabancı uyruklu öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti, ilgisine göre ekli (I) ve (II) sayılı cetvelden belirlenen öğrenci katkı payı ve öğrenim ücretinden az olmamak üzere, yükseköğrenim kurumları yönetim kulları tarafından belirlenir. Ancak bu öğrenciler için belirlenecek öğrenim ücretleri, ekli cetvellerde yer alan cari hizmet maliyetlerini hiçbir surette geçemez."

Değişiklikle karara eklenen geçici maddeye göre, fazla alınan harçlar öğrencinin talebine bakılmaksızın iade edilecek. Söz konusu geçici madde ise şöyle:

"Bu kararın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı için yabancı öğrencilerden alınan öğrenim ücretlerinin, 3. maddesindeki değişikliğe göre yeniden belinlenecek tutardan fazla olan kısmı, talep edilip edilmediğine bakılmaksızın ilgililere ret ve iadeler gelir kaleminden iade edilir."

Düzenlemeye göre, Terörle Mücadele Kanunu Kapsamındaki Maluller İle İstiklal Madalyası Verilmiş Bulananlara Vatani Hizmet Tertibinde Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanlar ile bunların çocuklarından öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler