Yağışlar kuvvetlenecek

Yağmurlar, bugünde Türkiye genelinde etkisini göstermeye devam ediyor... Meteoroloji yağışlı havanın kuvvetlenerek devam edeceğini açıkladı.

Yayınlanma: 12.08.2011 - 06:30
Abone Ol google-news

Başkentte gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

Şehir içi ve şehirler arası bağlantı yollarında trafiğin sıkışmasına, bazı araçların yolda kalmasına neden olan yağış sonrasında birçok evi de su bastı.

Ankara-İstanbul yolunda devam eden yol çalışması nedeniyle asfaltın kazılan bölümleri, yağmur suyuyla doldu. Yolun bir şeridindeki çalışma nedeniyle asfalt yaklaşık yarım metre derinliğinde, 3,5 metre genişliğinde kazılmıştı. Yolda çalışma yapıldığına dair işaret levhalarının az olması ve şiddetli yağış nedeniyle de levhaların görünmemesi üzerine, bazı araçlar yolun kazılmış kısımına düştü. Yolun bu kısmına düşen TIR ve kamyonet gibi araçlar kendi çabalarıyla sudan çıkarken, küçük araçlar çekici vasıtasıyla kurtarıldı.
Emniyet güçlerinin tedbir almasına rağmen, şiddetli yağış nedeniyle araçların düşmesi engellenemedi.

Araç sürücüleri, yolda çalışma olduğuna dair işaret levhalarının az ve yetersiz olduğunu, sabit levhalar kullanılmadığını, plastik dubaların da yağmur nedeniyle kaybolduğunu iddia ederek, sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını, araçlarında oluşan zararın tazminini isteyeceklerin belirttiler.

 

Bodrum'da fırtına

Muğla'nın Bodrum ilçesinde fırtına nedeniyle bir tekne karaya oturdu, bazı küçük balıkçı tekneleri zarar gördü. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede rüzgarın hızı saatte 40 kilometre olarak ölçülüyor. Yetkililer özellikle gece saatlerinde rüzgarın hızının saatte 60 kilometreye kadar ulaştığını, fırtınanın yarın etkisini kaybedeceğini bildirdi.

Bu arada fırtına nedeniyle Bodrum'un Torba Mevkisi'nde yaklaşık 8 metre uzunluğundaki bir tekne karaya oturdu. Bazı küçük balıkçı teknelerinin ise zarar gördüğü bildirildi.
Yetkililer tekne sahiplerini fırtınaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler