Yağışlar yine devam edecek

Batı bölgelerinde sıcaklık 1 ila 3 derece düşerken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Batı Karadeniz ile Çanakkale çevrelerinde kısa süreli yağış bekleniyor.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 06:21
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, İstanbul'un Anadolu Yakası), Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'nin doğu çevreleri), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı), Batı Karadeniz ile Çanakkale çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

 

Hava sıcaklığı ise Batı bölgelerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genel olarak güney ve güneybatı, zamanla Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

 

Bölgelere göre hava durumu

Bölgelere göre hava durumu şöyle tahmin ediliyor:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kadar Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve İstanbul'un Anadolu Yakası) kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Denizli çevereleri ile öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, sabah saatleri ile öğleden sonra Isparta ve Burdur çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Kuzeybatısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu) ile Zonguldak ve Bartın çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Bölgenin batısı parçalı bulutlu, doğusu az bulutlu ve açık geçecek.

Doğu anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler