Yağmur Ankara'yı esir aldı

Ankara'da etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Hava sıcaklığı güney ve iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yayınlanma: 28.05.2011 - 06:32
Abone Ol google-news

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde etkili olan yağışlı hava, Ankara'da da hayatı felç etti. Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan başkentliler özellikle metro ve otobüs duraklarına sığındı. Yoğun yağış nedeniyle göle dönen yollarda otobüsler ve araçlar mahsur kalırken yağışlar yer yer su baskınlarına neden oldu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan duyuruda, Ankara'da etkili olan yağışların bugün akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtilirken yağışların özellikle Ankara'nın Bala ve Şereflikoçhisar ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve dolu şeklinde görüleceği ifade edildi.

 

Bölgelerde hava

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle:
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren İç Ege (Kütahya, Manisa, Uşak, Afyon, Denizli, Aydın, Muğla, İzmir'in kuzey ve iç kesimleri) çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz: Parçalı, iç ve batı kesimleri çok bulutlu, Karabük, Kastamonu, Düzce ve Bolu çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer sis görülecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Doğu Anadolu: Parçalı zamanla kuzeyi çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi (Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Muş, Bingöl, Tunceli ve Erzincan) ile Malatya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler