Yağmur süründüyor, şimşek korkutuyor

Yağışlar yurt genelinde etkili oldu. İstanbul'da geceden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı, bazı yerlerde trafik kazaları meydana geldi. Türkiye'nin heryerinde etkisini gösteren yağışın yanı sıra gökgürültüsü ve şimşek yurttaşların korkulu anlar yaşamasına neden oluyor.

Yayınlanma: 23.06.2010 - 06:41
Abone Ol google-news

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Kentte etkili olan sağanak nedeniyle Kağıthane, Şişli ve Sarıyer'de bazı binaların giriş ve bodrum katlarındaki ev ve iş yerlerinde su baskını meydana geldi. Su baskınlarına Kağıthane, İstinye, Seyrantepe, Sarıyer ve Şişli itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği belirtildi.

Yağışların; Ege, Batı Karadeniz ile Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri, Samsun, Giresun ve Ordu ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Trabzon, Rize, ve Artvi'in kıyı ilçeleri (Arhavi ve Hopa) kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeybatı, İç Anadolu'da batılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Çanakkale

Çanakkale'de son 3 saatte metrekareye 17 kilogram yağış düştü. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, etkisini artırarak sürdürüyor. Yağış nedeniyle kentin bazı kesimlerindeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Çanakkale'de son 3 saatte metrekareye 17 kilogram yağış düştüğünü ve yağışların hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdiler.

Ege'de yağış

Ege Bölgesi'nde etkili olan sağanak, Manisa'nın Salihli ilçesinde hasara neden oldu.
İlçede öğle saatlerinde aniden başlayan ve bir saat süren şiddetli yağış sonucu 250'ye yakın ev ve iş yerini su bastı.

Birçok iş merkezi ve iş yerinde mahsur kalan yüzlerce yurttaş, belediyeye bağlı ekiplerin çalışmasıyla kurtarılırken, çok sayıda aracın, bazı bölgelerde yüksekliği bir metreye ulaşan sular altında kaldığı görüldü.

Meteoroloji, ilçede bir saat içinde metrekareye 56 kilo yağış düştüğünü bildirdi.
Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, ilçe merkezinde 250 ev ve iş yerinin hasar gördüğünü, 50 evin ise kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Yıldırım, şunları kaydetti:
''Tüm ağırlığımızı köylere verdik, köylerimizde ciddi sıkıntıyla karşılaşmadık. Şehir merkezinde ise bize gelen ilk bilgilere göre, 50'ye yakın ev oturulamayacak durumda. Bu evlerde kalan vatandaşlarımız, geçici bir süre için bazı okullarımızın pansiyonlarında misafir edilecek. Şu anda çok ciddi su baskınları mevcut, bu yüzden detaylı hasar tespitini yarın gerçekleştireceğiz.''

İlçede, yoğun yağış nedeniyle elektrik kesildi, arızanın giderilmesine çalışıldığı belirtildi.

 

Malatya'da yağış

Malatya'da yaklaşık bir saat süren sağanak, bazı iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu.
Akşam saatlerinde gök gürültüsüyle başlayan sağanağın kent merkezinde etkili olduğu görüldü. Sağanak nedeniyle birçok iş yerinde su baskını yaşandı.

Sıtmapınarı'ndaki eski terminal binasındaki iş yeri sahipleri dükkanlarının zarar görmesinden belediyeyi sorumlu tutarken, bir banka şubesinin bodrum katını basan su, itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla tahliye edildi.

Malatya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri kentteki çalışmalarını sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler