Yalova'da DP'den destek görmedik

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Anayasa değişikliği referandumunda Yalova'da Demokrat Parti'den(DP) yeteri kadar destek göremediklerini söyledi.

Yayınlanma: 15.09.2010 - 10:48
Abone Ol google-news

İnce, seçim bölgesi Yalova'da DP'nin il ve İlçelerde belediye başkanlığını kazanmasına karşın, referandum propaganda sürecine Yalova'daki DP'li Belediye Başkanlarının "hayır" çalışmasına destek vermediklerini ifade etti. Yalova'da "hayır" oylarının yüzde 49 çıktığını, bu oy oranının CHP'nin yoğun çalışmasıyla elde edildiğini dile getiren İnce, "CHP'nin aktif bir çalışması olmasına karşın, Türkiye'de tek il Belediyesine sahip DP'nin il ve ilçelerde çalışmalara katılmayarak referandum propaganda sürecinde bizleri yalnız bıraktılar" dedi.

MHP'nin seçmen tabanının da önemli bir bölümünün "evet" oyu verdiğini söyleyen İnce, "Yalova'da DP'li belediye başkanlarının referandum çalışmalarında görmedik. DP'li Belediye Başkanları kendi siyasi geleceklerini öne çıkartarak, AKP tabanına da şirin gözükmek uğruna aktif bir çalışmanın içersinde olmadı" diye konuştu.

DP, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Yalova Belediye Başkanlığını yüzde 36, Kadıköy İlçe Belediye Başkanlığını yüzde 60, Çiftlikköy İlçe Belediye Başkanlığını da yüzde 42 oy oranıyla kazanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler