"Yanlışlar varsa bunları yok edecek mülki erkandır"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mülki idarecilerin yaptığı hizmetin önemine değinerek, terörle mücadele edildiği bir dönemde halkı kucaklayarak daha çok saygı göstermenin, halka sevgiyle, şefkatle bakabilmenin mülki idare amirleri aracılığıyla olacağını bildirdi.

Yayınlanma: 11.01.2010 - 16:03
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "10 Ocak İdareciler Günü" dolayısıyla Türk İdareciler Derneğinin Rixos Otel'de düzenlediği toplantıda konuştu.

Mülki idare amirlerine seslenen Cumhurbaşkanı Gül, kuralların en güzel şekilde uygulanmasını, sıkıntılar varsa giderilmesini, mutlulukların getirilmesini temin edenlerin, mülki idare amirleri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, devlet ve hükümet politikalarının mülki idare amirleri aracılığıyla uygulamaya geçtiğinin altını çizerek, güzel fikirler üretilebileceğini, güzel programlar yapılabileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, "Uygulamayı gerçekleştirecekler sizler olduğunuz için sizin başarınızın devletimizin başarısı olacaktır" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül şöyle devam etti:
"Terörle mücadele edildiği bir dönemde halkı kucaklamak, halka daha çok saygı göstermek, halka sevgiyle, şefkatle bakabilmek yine sizin vasıtanızla olacaktır. Çeşitli yanlışlar, hatalar varsa vicdanlara ters gelen çeşitli uygulamalar varsa bunları yok edecek, bunları kaldıracak ve hiç kimseye dışlanmışlık hissini hissettirmeyecek olanlar yine kaymakamlarımızdır, valilerimizdir, mülki erkandır. Hiç kimse ülkesinde kendisini garip hissetmeyecekse, herkesin ülkesine olan bağlılığı, aidiyet duyguları sağlamlaştırılacaksa bu yine sizin elinizde olacaktır."

Cumhurbaşkanı Gül, modern anlamda yönetim anlayışı uygulamanın, modern anlamda halkla teması gerçekleştirmenin mülki amirlerin gücüne güç katacağının altını çizerek, "Şeffaflık, eşitlik, hesap verebilirlik. Bütün bunlar iltiması, rüşveti, adaletsizliği varsa zulmü yok edecektir. Çünkü herkes bir gün hesap verebileceğinden başında emin olacaktır" dedi. Cumhurbaşanı Gül şunları kaydetti:
"Her şey de şeffaf olduğu için varsa bir yanlış ortaya çıkacaktır. Bundan dolayı demokratik standartlarımızın giderek yükseltilmesi, hukuk anlayışımızın giderek modernleştirilmesi, temel hak ve hürriyetlerin, özgürlüklerin giderek daha çok güvence altına alınması ve varsa yanlışların hesaplarının da verilmesinin uygulanmaya başlanması eminim ki devlet çarkını çok daha iyi işletecektir."

Türkiye'nin il ve ilçelerinde yaptığı ziyaretlerde kaymakam ve valilerin otoriteleri ve işlerine hakimiyetlerini görmekten gurur duyduğunu da anlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Sizin göreviniz sadece hukuk, idarecilik, yöneticilik değil. Sizin göreviniz aynı zamanda kalkınma ile ilgili konular da. Bir beldenin, bir ilin kalkınmasının, gelişmesinin, ekonomik sorunlarının çözümünün, oranın cazip bir yatırım merkezi ve turizm merkezi haline gelmesinin öncüleri valiler ve kaymakamlardır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler