Yargı mensuplarına 1155 TL 'seçim rüşveti'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara seyyanen 1155 TL zam yapılacağını açıkladı.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 10:39
Abone Ol google-news

AKP İktidarının ele geçiremediği son kurum HSYK'da seçimlere 1 ay kala hakim ve savcılara zam yapılması sosyal medyada da bir 'rüşvet' olarak değerlendirildi.

AKP'nin HSYK'da çoğunluğu ele geçirmek için 5 üyeye daha ihtiyacı var. Ancak AKP'nin bu 5 üyeyi bulması da zor görünüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakim ve savcılara 1155 lira seyyanen zam yapılacağını ve düzenlemenin yarın TBMM'ye sunulacağını açıkladı.

Bozdağ ayrıca, “Bu Türk yargısıdır. Fethullah Gülen’in yargısı olmasına asla müsaade etmeyiz. “ açıklaması yaptı.

Yapılacak yeni düzenleme ile 2019 yılınının 1 Eylül'üne kadar savcıların duruşmaya çıkmamalarına imkan sağlayan bir düzenleme yer almakyatadır.

Hakim ve savcılar silah taşımak zorundalar. Getirilen yeni düzenleme ile hakim ve savcılara silah edinme hakkı getirilecektir.

Yarın tasarı Meclis'e sevk edilecek.

12 üyeyi bulan yargıyı ele geçirecek

HSYK’nin 22 üyesi var. Yarıdan bir fazlayı (salt çoğunluk), yani 12 üyeyi bulan bu sistem içinde yargıda istediğini yaptırabilecek güce sahip oluyor. Nitekim 12 Eylül 2010 referandumu sonrasında HSYK’de çoğunluğu elde eden hükümet ve Gülen cemaati birlikte hareket ederek başta Ergenekon ve Balyoz olmak üzere birçok davanın seyrini etkilemişti. Bu birliktelik 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla bozuldu. Hükümet ve cemaat birbirine düşman.
Ve HSYK’de 12 Ekim’de seçim var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu’nun başbakanlık ettiği AKP hükümeti bu seçimlere her şeyden daha fazla önem ve öncelik veriyor.

HSYK'da gelişen olayları anlamak için bu yazıyı okuyun...

AKP’nin HSYK Korkusunun Perde Arkası


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler