Yargıda 'çete' depremi

Ceza ve imar davalarını para karşılığında istedikleri şekilde neticelendirdiği iddia edilen çeteye yönelik üç ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, 25 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 06.11.2012 - 19:02
Abone Ol google-news

İstanbul polisinin iki yıldır yaptığı teknik ve fiziki takip sonucu yargılamaya etki etiği belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Aydın, Ankara ve İstanbul’da eşzamanlı gerçekleşen operasyonda adliyelerde katip ve mübaşir olarak çalışan 7 kişi, Yargıtay’da Yazıişleri Müdürü olarak çalışan 3 kişi, 3 tane avukat ile toplamda 25 kişi gözaltına alındı.

Polisin baskın yaptığı evlerde aramalarda 4 tane ruhsatsız silah bulundu. Çete lideri Mustafa Ö. Ve Mustafa K. A.’nın kendilerini “MİT mensubu” ve “Başbakanlık’ta görevli kişiler” olarak tanıtarakpara karşılığı davalara etki ettikleri belirlendi. Çetenin aynı zamanda irtibatlı oldukları avukatlara vekalet aldırarak yasal prosedüre uygun olarak işlerini yürüttükleri iddia ediliyor.

Moldova bağlantısı

Konuyla ilgili Çete lideri Mustafa Ö.’nün Moldavyalı sevgilisi aracılığıyla Moldova’da da bağlantıları bulunduğu ve o ülkenin bürokrasi çevresiyle yakından ilişki içerisinde olduğu tespit edildi. Konuyla ilgili çok sayıda hakim ve savcının dosyalarının incelendiği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler