Yargıtay, yarın yeni başkanını seçecek

Yargıtay, yarın yeni başkanını seçecek. Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak için Yargıtay üyeleri yarın sandık başına gidecek. Yargıtay üyeleri 1. Başkanın yanı sıra yarın ayrıca Başkanvekilini de seçecek.

Yayınlanma: 06.05.2012 - 07:47
Abone Ol google-news

Yaş haddinden 4 Mayıs'ta emekliye ayrılan Başkan Nazım Kaynak'tan boşalacak olan 1. Başkanlık için yarın Yargıtay'da seçim yapılacak. Yargıtay Başkanlığı için yarın 3 aday yarışacak.

Yargıtay Başkanlığı için 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul adaylık dilekçelerini sundular. Yargıtay Başkanı seçilebilmek için üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor. İlk üç turda adaylardan biri yeterli çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü ve beşinci turda yarışacak. Bu turlarda da sonuç alınmazsa yeniden başa dönülerek turlara devam edilecek.

Yargıtay Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Erdal Sanlı da 26 Nisan'da yaş haddinden emekli oldu. Yargıtay Başkanlığının yanı sıra üyeler, yarın yeni başkanvekilliği için de oy kullanacak. Başkanvekilliği koltuğu için ise Yargıtay 23. Hukuk Dairesi Başkanı Mahmut Bilgen ile 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan yarışacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler