"Yarın mahkemeye sevk gündeme gelebilir"

Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, ''Kanaatimiz o ki yarın itibarıyla mahkemeye sevk prosedürü gündeme gelebilir'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2010 - 17:46
Abone Ol google-news

Halka, Erzurum Adliyesinde yaptığı görüşmelerin ardından Merkez Komutanlığına gelerek, müvekkili Gençoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Halka, Eskişehir'den bugün itibarıyla Erzurum'a geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Çarşamba günü gözaltına alınan müvekkilimiz Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanımız Recep beyle ilgili olarak Erzurum'a gelmiş bulunuyorum. Adliyede sayın başsavcımızla ve ilgili soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcımızla görüşmelerimiz oldu. Kendileri bizi fevkalade iyi karşıladılar. Kanaatimiz o ki yarın itibarıyla mahkemeye sevk prosedürü gündeme gelebilir. Yarın itibarıyla yine hakeza özel yetkili cumhuriyet savcımız nezdinde gerekli sorgu ve ifade işlemleri gündeme gelebilir. Bunlar tabii ki ihtimali konular. Çünkü terörle mücadele yasası kapsamı içerisinde yürütülmekte olan bir operasyon. Bununla alakalı gözaltı süreleri vesaireler de nazarı dikkate alındığı zaman bendeki kanaat, cumartesi günü itibarıyla bu ifade hadisesinin vuku bulacağı şeklinde.''


''Ümit ediyoruz; bu sürecin sonunda aklanacağız"

Avukat Halka, müvekkilinin sağlık durumunun yerinde olduğunu belirterek, ''Müvekkilimle az önce bulunduğu yerde bire bir görüştüm. Sağlığı, sıhhati fevkalade iyi. Ümit ediyoruz; bu sürecin sonunda aklanacağız'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Albay Gençoğlu'nun ne ile suçlandığı'' sorusuna ise Halka, ''Biliyorsunuz malum soruşturma evresi gizli. Ama tabii malum, basında çıkan birtakım haberler, hakeza bizim birtakım bilgilerimiz, duyumlarımız göstermekte ki şu anda Türkiye genelinde bilinen Ergenekon Soruşturması kapsamında kendisinin gözaltında olduğunu söyleyebiliriz'' yanıtını verdi.

Halka, başka bir gazetecinin, ''Albay Gençoğlu'nun gözaltına alınmasında, İsmailağa cemaatine yönelik soruşturmanın ilgisinin olup olmadığını'' sorması üzerine ise ''O konuyla alakalı da bir duyumumuz var. Ama bunun sıkleti, hangisi ne kadardır? Bunların hepsi yarın veya takip eden günlerdeki süreç içerisinde belli olacak'' dedi.

Gençoğlu'nun asker kişi olduğu için bu konuyla alakalı askeri bir yerde gözaltında olduğunu ifade eden Halka, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Burası da Erzurum Merkez Komutanlığı. Albay Gençoğlu fevkalade moralli. Sizlere de selamı var. Özellikle kendisi gözaltında bulunduğu için sizlerle de bunu bire bir paylaşamadığı için vekili olarak bizim marifetimizle tüm kamuoyuna ulaşmak istiyor. Eşine, ailesine ve tüm sevenlerine selam söylüyor. Morali hakikaten yerinde. Bu insanlar çok değerli insanlar. Uzun yıllar terörle mücadele etmiş, ülkeye faydaları fevkalade dokunmuş insanlar. Biz tabii bu hadiseden dolayı üzgünüz. Ama aklanacağımızı düşünüyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler