'Yaz saati sürekli uygulansın'

Mesai saatlerinin geri alınması önerisi tartışma yaratan Enerji Bakanı Yıldız, bu kez yaz saatinin sürekli uygulanmasını önerdi.

Yayınlanma: 30.10.2011 - 07:48
Abone Ol google-news

Enerji tasarrufu ve gün ışığından daha fazla yararlanılması için mesai saatlerinin geri alınması önerisi büyük tartışmalara neden olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaz saatinin sürekli olması önerisini gündeme getirdi.

Yıldız, daha önceleri de gündeme gelen ancak bir türlü uygulanamayan yaz saatinin sürekli olması uygulaması konusunda, “Mesai saatlerini kaydırmıyorsak gün ışığını böyle kaydırırız” dedi.

Saatlerin 1 saat geri alındığını anımsatan Yıldız, bunun gün ışığından daha fazla yararlanılması açısından faydalı olacağını kaydetti. Yıldız, “Gün ışığından daha fazla yararlanılsa ne olur? Yaz saatinin devam etmesinden yanayım. Önümüzdeki dönemde telekomünikasyon, iletişim, ulaştırma konularında hazırlık yapılması lazım. Tartışılıp değerlendirilmesi lazım. Enerji açısından ideali yaz saati. Mesai saatlerini kaydırmıyorsak gün ışığını böyle kaydırırız” dedi.

Milliyet'in haberine göre, yaz saati uygulamasının sürekli olması konusu daha önce de gündeme gelmiş, uygulama yürürlüğe girmeyince Dışişleri Bakanlığı’nın, AB ile uyumu gerekçe göstererek buna izin vermediği öne sürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler