Yemen'de ateşkes kararı

Yemen'in Taiz kentinde bugün yapılan protesto yürüyüşlerinde açılan ateş sonucu biri çocuk 5 kişinin ölmesinin ardından ateşkes kararı alındı.

Yayınlanma: 25.10.2011 - 15:20
Abone Ol google-news

Hükümet ve muhalif silahlı güçler arasında yapılan anlaşmada, başkent Sana ve Taiz'deki çatışmalara son verilmesi kararı alındı. Kararın hükümeti temsilen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e vekalet eden Abdurabbu Mansur Hadi ile muhalif partiler komisyonu üyeleri arasında yapılan ''acil'' toplantıda alınıp hemen yürürlüğe konulduğu bildirildi.

Muhalefete yakın kaynaklar, alınan ateşkes kararının hükümet kadrosunun ve muhalif aşiret liderlerinin vefat eden Suud Veliaht Prensinin cenaze töreni için Riyad'da olmasına bağlarken, Riyad hükümetinin Kurban Bayramı nedeni ile taraflara baskı yapmış olabileceği iddiaları konuşuluyor.

Ocak ayından beri devam eden muhalif ayaklanmalarda birçok çatışma yaşanmış, uzun süren sokak çatışmalarında yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Daha önce de benzeri ateşkes kararları alınırken, Yemen'de ateşkes sürelerinin çok kısa olması dikkati çekiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler