Yemende bir gazeteci tutuklandı

Yemen Gazeteciler Sendikası (YGS), gazeteci Macid Karut hakkında verilen bir yıl hapis cezasını, hukuk tarihi açısından skandal olarak değerlendirerek, mahkeme kararının iptal edilmesi talebinde bulundu.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 15:26
Abone Ol google-news

YGS'nin yaptığı basın açıklamasında, Mastar Gazetesi'nde çalışan Macit Karut hakkındaki mahkeme kararını Yüksek Yargı Konseyi'nin durdurması talebi dile getirildi.

Açıklamada Karut'un bir yıl hapis ve bin 200 Yemen Riyali (yaklaşık 1000 Amerikan doları) para cezasına çarptırılmasını bir skandal olarak değerlendirdi.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Karut, ''Kararın Yemen'deki hakimlerin anlayış seviyesini ortaya çıkardığını, teknolojiden ve iletişim araçlarından hiç anlamadıklarını gösterdiğini söyledi. Aynı zamanda Yemen'deki hakimlerin gazetecilere karşı önyargılı olduğunu, mahkemeye gitmek için kendisine tebliğ gelmediğini ve kendini savunma fırsatı bile verilmediği''ni ifade etti.

Kararı acımasız bulan gazeteci Macid Karut, ''gazetecilere ve kanaat önderlerine karşı önyargılı olan hakimlerin ve güvenlik güçlerinin zihinlerinde hâlâ eski rejimin izleri olduğu''nu söyledi.

Karut'a bir sosyal medya sitesi üzerinden Yemen hükümetini eleştirmesinden dolayı bu cezanın verildiği ileri sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler