YÖK Başkanı'ndan özeleştiri: Geç kaldık

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Tam Gün Yasası ve sonrasındaki süreçte YÖK'ün tutumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 09:53
Abone Ol google-news

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Tam Gün Yasası ve üniversite hastanelerinde görev yaparken dışarıda muayenehanesi olan ya da başka bir yerde çalışan akademisyenlerle ilgili olarak ''YÖK'ün öneride bulunmakta biraz geç kaldığı'' eleştirisinde bulundu.

''Geç kaldım sayılabilir, öğrenmem 2 senemi aldı. 2 senede dinledim, seyrettim gözlemledim'' diyen Özcan, şunları kaydetti:

''YÖK biraz öneride bulunmakta geç kaldı. Bizim aslında öncesinde model sunmamız gerekir, ama bizim modelimiz yoktu. Zaten bütün sıkıntı bundan çıkıyor. Biz nasıl yapmak istediğimizi söylemedik, üzerinde çalışıyoruz.

Bence biz üniversitedeki hocaların üniversitede tutalım bir şekilde. Geri çağıralım mümkünse, o düzeni bozmayalım. Bizim başka kaynağımız yok doktor için. Vakıf üniversitelerinin tıp fakülteleri henüz o seviyede değil. YÖK açısından en önemli şey doktor yetişmesi ve ülkemizin doktora olan ihtiyacın karşılanmasıdır. Biz bir şeyi endişe ile karşılıyorsak, endişemizin kaynağı bu. Yoksa para meselesinin peşinde değiliz. 'Doktor 10 alıyor, ben 5 alıyorum' diye kendimi kötü hissetmiyorum. Çünkü, zamanında benim hayatımı kurtarıyorlar. Ufacık bir müdahale ile beni hayata döndürüyor.''
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler