"YÖK bilimsel ve özerk eğitimin üstünden silindirle geçmiştir"

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) YÖK'ü protesto mitingi düzenledi. Mitingde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, YÖK'ün, 12 Eylül ürünü olduğunu ve bu yüzden ''bilimsel ve özerk eğitimin üzerinden bir silindir gibi geçtiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 07.11.2009 - 13:01
Abone Ol google-news

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin de destek verdiği miting için katılımcılar, Ankara Üniversitesi'nin Cebeci Kampüsü'nde toplandı. Katılımcılar, ''Ferman YÖK'ünse üniversiteler bizimdir'', ''Asla yalnız yürümeyecekler'', ''Savaşa değil, eğitime bütçe'', ''Eşit, parasız ana dilde eğitim'' sloganları atarak, Kolej Meydanı'na yürüdü. Katılımcılar, oluşturulan güvenlik noktasında aramadan geçirildikten sonra meydana alındı.

YÖK'ün, üniversiteleri şirketleştirdiğini ve sermayenin parçası haline getirdiğini vurgulayan Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, eğitimin, ticari kuruluşların gölgesi altında yapıldığını söyledi.

YÖK'ün, eğitim bilimcilerin ve emekçilerin de düşmanı olduğunu ifade eden Kılıç, üniversitelerin, çalışanlar açısından da ucuz ücretlerle neoliberal sistemin bir parçası haline getirildiğini söyledi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'la birlikte üniversitelerde kadrolaşmanın başladığını da iddia eden Kılıç, her ile üniversite projesinin, alt yapısız, bilimden uzak ve kadrolaşmaların parçası olduğunu belirtti.

Kılıç, YÖK mevzuatının, sorgulayan ve araştıran öğrenci ve öğretim görevlilerini engellediğini belirterek, ''YÖK'ün disiplin sistemi, özgür düşünceyi ve eğitimi ortadan kaldırmıştır'' görüşünü dile getirdi.

Miting platformundan yapılan ortak açıklamada ise üniversitelerde sermayelerin hakimiyetinin giderek arttığı, bilimsel eğitimden uzaklaşıldığı belirtildi.

Mitingin sonunda ''Kutup Yıldızı'' adlı grup konser verdi. Katılımcılar, müzik eşliğinde halay çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler