Yokuş'dan Hisarcıklıoğlu'na ağır eleştiriler

Türkiye Kamu-Sen konfederasyonuna bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Bir kısım siyasetçiler gibi bazı iş adamları da devlet memurunu sevmezler. Bunlardan biri de Rifat Hisarcıklıoğlu'dur" dedi ve ''Bu nasıl bir kriz ki ülkedeki tüm vatandaşlarımızı ve sosyal kesimleri sıkıntıya sokuyor da, memurları teğet geçiyor? Her halde buna kargalar güler'' değerlendirmesinde bulundu.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 10:22
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen konfederasyonuna bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yazılı açıklamasında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, ''Krizlerde gördük ki; tek kaybetmeyen kesim kamu sektörü. Kamuda hiç ayın 16'sında maaş alan gördünüz mü? Ama işçisi, işvereni, çiftçisi, esnafı, tüccarı, sanayicisi bir kriz olduğu zaman hep beraber kaybediyoruz'' şeklindeki açıklama yaptığını, sanayicinin ve tüccarın yatırımlarından, ürettiği malların yurt dışına pazarlanmasına kadar geçen tüm evrelerde devlet memurlarının yer aldığını belirtti.

Yokuş, açıklamasında şunları kaydetti: ''Memurun bunca hizmetine rağmen bir kısım siyasetçiler gibi bazı iş adamları da devlet memurunu sevmezler. Bunlardan biri de Rifat Hisarcıklıoğlu'dur. TOBB Başkanlığına seçildiği günden bu yana sık sık kamuyu eleştirmiştir. Hükümeti eleştirmek yerine, kamu çalışanlarını hedef alır ve ülkedeki tüm olumsuzlukların sorumluluğunu memura yükler. Bu nasıl bir kriz ki ülkedeki tüm vatandaşlarımızı ve sosyal kesimleri sıkıntıya sokuyor da memurları teğet geçiyor? Her halde buna kargalar güler. Bir ülkede ekonomik kriz söz konusu ise o ülkede bundan en çok zarar gören, dar ve sabit gelirlilerdir. Çünkü onların büyük bir bölümü geçim sıkıntısı içindedir. Krizle gelen en ufak bir rüzgar, onların yerlerde savrulmasına sebep olur''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler