Yönetmelik çıkmadan tek tip cezaevlerine yollandı

24 Ocak 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, cezaevlerinde tek tip kıyafet uygulaması yasallaştı. Tek tip kıyafetleri tüm yurttaki cezaevlerine gönderdi. Ankara’daki darbe davalarındaki tutuklular, tek tip kıyafet giydirilerek görüntü verilecek.

Yayınlanma: 19.01.2018 - 22:17
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı, 24 Aralık’ta KHK ile getirilen tek tip kıyafet düzenlemesinin uygulanması için bir ay içinde çıkması gereken yönetmelik yayımlanmadan, tek tip kıyafetleri tüm yurttaki cezaevlerine gönderdi. Cezazevleri, yönetmelik yayımlanır yayımlanmaz darbe ve terörden yatanları duruşmalara tek tip kıyafet giydirerek getirecek. Ankara’daki darbe davalarındaki tutuklular, tek tip kıyafet giydirilerek görüntü verilecek.

24 Ocak 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, cezaevlerinde tek tip kıyafet uygulaması yasallaştı. Buna göre darbe ve Cumhurbaşkanına suikast suçları sanıklarının, badem kurusu rengi, terör üyeliği suçundan yatanların ise gri tulum giyerek duruşmalara getirilmesi düzenlendi. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer hususlar bir ay içinde yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenecekti. Madde hükümleri, yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından uygulanacaktı.

KHK ile tanınan süre 24 Ocak’ta doluyor. Bu tarihe kadar tek tip kıyafet düzenlemesinin şartlarını içeren yönetmelik yayımlanmak zorunda. Ancak Adalet Bakanlığı, yönetmeliği beklemeden tek tip kıyafetlerin hazırlıklarını tamamladı. Alınan bilgiye göre bakanlık, tek tip kıyafetler tüm yurttaki cezaevlerine gönderildi. Cezaevleri, tutuklu ve hükümlülere tek tip kıyafet giydirmek için yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyor. Yönetmelik yayımlanınca özellikle Ankara’daki darbe davalarındaki sanıklar, tek tip kıyafet giydirilerek yeniden basının önüne çıkarılacak ve görüntü alınmasına izin verilecek.

SAVCI: YÖNETMELİK BEKLENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, dün düzenlediği 2017 yılı bilgilendirme toplantısında, 696 sayılı KHK ile getirilen tek tip elbiselerin Diyarbakır Cezaevi’ne gönderildiğini ve genelge çıktıktan sonra da uygulamaya koyacaklarını söyledi. Güre, “D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 923 kişinin kıyafet giyebileceği, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ise 58 kişinin tek tip kıyafet giyebileceği tespit edilmiştir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler